Search

پوٹیٹو پفس

Home » Recipes » Urdu Recipes » پوٹیٹو پفس
Potato Puffs

اجزا

 

  • آلو آدھا کپ (اُبلے اور کُچلے) (Potato ½ cup boiled and mashed)
  • انڈے دو عدد (Eggs 2)
  • پانی آدھا کپ (Water ½ cup)
  • مکھن آدھا کھانے کا چمچ (Butter ½ tbsp)
  • میدہ آدھا کپ (All purpose flour ½ cup)
  • نمک آدھا چائے کا چمچ (Salt ½ tsp)
  • کالی مرچ آدھا کھانے کا چمچ (کُٹی ہوئی) (Black pepper ½ tsp crushed)
  • لال مرچ آدھا کھانے کا چمچ (کُٹی ہوئی) (Red pepper ½ tsp crushed)
  • ہرا دھنیا دو کھانے کے چمچ (کٹا ہوا) (Coriander leaves 2 tbsp chopped)
  • تیل تلنے کےلئے (Oil for frying)

ترکیب

 

  • ایک سوس پین (saucepan) میں آدھا کپ پانی اور مکھن ڈال کر اُبال (boil) آنے تک پکائیں (cook)۔
  • اس میں میدہ ڈالیں اور اچھی طرح مِکس (mix well) کریں۔
  • اس کے بعد اسے چولہے سے اُتار (remove from heat) لیں۔
  • اس میں اُبلے اور کُچلے آلو، نمک، کُٹی کالی مرچ، کُٹی لال مرچ اور کٹا ہرا دھنیا ڈال کر مِکس (mix) کریں۔
  • اس کے بعد ایک ایک کرکے دو عدد انڈے شامل کریں اور اچھی طرح بیٹ (beat well) کرتے رہیں۔
  • آخر میں تیل گرم (heat oil) کرکے پف (puff) بنالیں اور چٹنی (chutney) کے ساتھ سرو (serve) کریں۔

 

 

You May Like

1593516135 maxresdefault

Tomato Shorba by Tarla Dalal

Tomato Shorba , Recipe Link : http://www.tarladalal.com/Tomato-Shorba-(–Desi-Khana)-1455r Subscribe : http://goo.gl/omhUio

Chef Dimuthu Kumarasinghe Biography (Sri Lanka)

Discover the culinary journey of Chef Dimuthu Kumarasinghe, a renowned chef from Sri Lanka. Explore his passion for cooking, innovative techniques, and authentic Sri Lankan flavors that have made him a culinary icon. Learn about his inspiring achievements, international recognition, and the delicious creations that have delighted taste buds around the world. Embark on a flavorful adventure through the life and expertise of Chef Dimuthu Kumarasinghe.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

cinnamom strips

Fried Cinnamon Strips

Combine sugar, cinnamon and nutmeg in a large resealable plastic bag. Seal and toss to mix. Heat oil in deep-fryer or deep skillet to 375 degrees F (190 degrees C). Fry 4 or 5 tortilla strips for 30 seconds on a side, until golden brown.