Search

آلو وانڈہ

Home » Recipes » Urdu Recipes » آلو وانڈہ
Potato Dumplings

اجزا

  • و آدھا کلو (اُبلے ہوئے
  • آئل تین کھانے کے چمچ
  • رائی ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • زیرہ آدھا چائے کا چمچ
  • کری پتہ تین سے چار عدد
  • پیاز تین کھانے کے چمچ
  • چکن کیوب دو عدد
  • ادرک پیسٹ آدھا چائے کا چمچ
  • ہلدی ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ (پسی ہوئی
  • نمک ایک کھانے کا چمچ
  • مونگ پھلی ایک چوتھائی کپ
  • لیموں کا رس تین کھانے کے چمچ
  • :کوٹنگ کےلئے
  • بیسن ایک کپ
  • چاول کا آٹا آدھا کپ
  • ہرا دھنیا چار سے پانچ کھانے کے چمچ
  • ہری مرچ چار سے پانچ کھانے کے چمچ
  • اجوائن ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • نمک ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • پانی حسبِ ضرورت

ترکیب

 

  • اُبلے ہوئے آلوؤں کو اچھی طرح کُچل لیں۔
  • ایک کڑاہی میں آئل ڈال کر اس میں رائی، زیرہ، کری پتہ اور پیاز کڑ کڑالیں۔
  • اب چکن کیوب، ادرک پیسٹ، ہلدی، پسی لال مرچ، نمک، مونگ پھلی اور لیموں کا رس شامل کریں۔
  • پھر کچلے ہوئے آلوؤں کو ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے اس آمیزے کی بالز بنالیں۔
  • کوٹنگ کےلئے:
  • بیسن، چاول کا آٹا، ہرا دھنیا، ہری مرچ، اجوائن اور نمک کو پانی کی مدد سے گھول کر آلو کی بالز میں لگا کر تیل میں فرائی کریں۔

 

You May Like

1593041653 maxresdefault

Peanut Pakoda Recipe by Tarla Dalal

Peanut Pakoda, Recipe Link : https://www.tarladalal.com/Peanut-Pakoda-Shingdana-Bhajiya-789r ———————————————————————————————— Tarla Dalal’s Social

1593072122 maxresdefault

Korma Biryani, Mixed Veg Biryani by Tarla Dalal

Korma Biryani, Recipe Link : https://www.tarladalal.com/Korma-Biryani-37761r ———————————————————————————————— Tarla Dalal’s Social

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Arbi Tikkay

عربی تکے

اجزا   گوشت آدھا کلو گھی ساٹھ گرام ادرک ایک

Chef Sid Sahrawat Biography (New Zealand)

Discover the culinary journey of Chef Sid Sahrawat, the esteemed chef from New Zealand. From humble beginnings to Michelin-starred acclaim, delve into his innovative approach to cuisine and passion for locally sourced ingredients. Uncover the fascinating story of Chef Sid Sahrawat, a trailblazer in the New Zealand culinary scene, as he continues to captivate taste buds and redefine fine dining. Explore his remarkable achievements and tantalizing creations that have garnered international recognition. Immerse yourself in the world of Chef Sid Sahrawat, where gastronomy meets artistry and every dish tells a compelling story. Experience the flavors and inspiration behind this culinary mastermind today.

10 Best Pizza Places in Rawalpindi

Discover the ultimate list of Rawalpindi’s top 10 pizza places that will satisfy your cravings. From authentic Italian flavors to mouthwatering toppings, these pizzerias guarantee a delightful culinary experience. Indulge in a slice of heaven at these handpicked establishments, known for their quality ingredients, friendly service, and cozy ambience. Whether you’re a pizza connoisseur or simply seeking a delicious meal, explore these culinary gems and treat your taste buds to the best pizza in Rawalpindi.