قیمے کے سموسے

Home » Recipes » Urdu Recipes » قیمے کے سموسے
Qeemay Kay Samosay

اجزا

 

  • قیمہ ایک پاؤ (Mince 250 gm)
  • ادرک اور لہسن کا پیسٹ ایک چائے کا چمچ (Ginger garlic paste 1 tsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • پیاز ایک عدد (باریک کٹی ہوئی) (Onion 1 finely cut)
  • ہرا دھنیا ایک گٹھی (Fresh coriander 1 bunch)
  • لیموں کا رس ایک عدد (Lemon juice 1)
  • کُٹی کالی مرچ ایک چائے کا چمچ (Black pepper 1 tsp chopped)
  • ہری مرچ چار عدد (باریک کٹی ہوئی) (Green chillies 4 finely cut)
  • زیرہ ایک چائے کا چمچ (بھنا اور پسا ہوا) (Cumin 1 tsp roast and grind)
  • سموسے کی پٹیاں بارہ عدد (Samosa’s bandages 12)
  • تیل حسبِ ضرورت (Oil as required)

ترکیب

  1. فرائنگ پین میں مشین کا بنا ہوا قیمہ، ادرک اور لہسن کا پیسٹ اور نمک ڈال کر پانی خشک کریں اور چولہا بند کر دیں۔
  2. پھر ٹھنڈا ہونے پر اس میں باریک کٹی پیاز، باریک کٹا ہرا دھنیا، لیموں کا رس، کُٹی کالی مرچ، باریک کٹی ہری مرچ ڈال دیں۔
  3. اور ساتھ ہی بھنا اور پسا ہوا زیرہ شامل کریں۔
  4. اور اس کو سموسے کی پٹیوں میں بھر کر انڈے میں کوٹ کریں۔
  5. اس کے بعد تیل گرم کرکے سموسوں کو ڈیپ فرائی کرلیں۔ قیمے کے سموسے تیار ہیں۔

 

You May Like

Chef Fazley Yaakob Biography (Malaysia)

Discover the culinary journey of Chef Fazley Yaakob, Malaysia’s renowned culinary maestro. From his humble beginnings to achieving international recognition, delve into the life of this talented chef. Explore his culinary inspirations, signature dishes, and culinary achievements. Get inspired by Chef Fazley’s passion for gastronomy as you unravel his story and relish in his culinary expertise. Join us on this flavorful adventure with Chef Fazley Yaakob, the epitome of Malaysian culinary excellence.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.

Daal Baati

Daal Baati

Ingredients Moong ki daal ¼ cup Masoor ki daal ¼