Search

آلو اور اخروٹ کا سموسہ

Home » Recipes » Urdu Recipes » آلو اور اخروٹ کا سموسہ
Potato Walnut Samosa

اجزا

 

  • (مٹر کے دانے ایک کپ (اُبال لیں
  • (پیاز آدھا کپ (چوپڈ
  • (لہسن دو جوئے (چوپڈ
  • (اخروٹ ایک چوتھائی کپ (چوپڈ
  • (ہرا دھنیا ایک چوتھائی کپ (چوپڈ
  • (آلو تین عدد (اُبال کر چھوٹے کیوبز کاٹ لیں
  • (سرخ شملہ مرچ ایک عدد (چوپڈ
  • کالی رائی ایک چائے کا چمچ
  • نمک ایک چائے کا چمچ
  • آئل ایک کھانے کا چمچ
  • لیمن جوس دو کھانے کے چمچ
  • سموسے کی پٹیاں حسبِ ضرورت
  • آئل فرائنگ کے لیے

ترکیب

 

  • کینولا آئل گرم کرکے رائی کو ہلکا فرائی کریں پھر لہسن اور پیاز شامل کرکے ایک منٹ پکائیں ار چولہے سے اُتار کر ٹھنڈا کرلیں۔
  • اب اس میں آلو، ہرا دھنیا، شملہ مرچ، لیمن جوس، نمک، مٹر کے دانے اور اخروٹ مکس کرکے فلنگ (filling) تیار کرلیں۔
  • سموسہ پٹیوں میں فلنگ کرکے سموسے تیار کریں۔
  • گرم آئل میں ڈیپ فرائی کرلیں۔
  • تیار ہونے پر گرم گرم سرو (serve) کریں۔

 

 

 

You May Like

Kofta Karahi

Twitter @ChefGulzarHussa Instagram @Chefgulzar Facebook page www.facebook.com/chefgulzarrecipes For Business inquiries:

1563637048 maxresdefault

KFC Chicken Broast

Twitter @ChefGulzarHussa Instagram @Chefgulzar Facebook page www.facebook.com/chefgulzarrecipes For Business inquiries:

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Chef Zakir Qureshi of Biography

Discover the culinary journey of Chef Zakir Qureshi, a renowned master chef and culinary genius. From his humble beginnings to becoming a household name, delve into the life and achievements of this culinary maestro. Learn about Chef Zakir’s passion for cooking, his innovative techniques, and his commitment to preserving traditional flavors. Uncover the secrets behind his signature dishes and gain insights into his culinary philosophy. Immerse yourself in the fascinating world of Chef Zakir Qureshi, where creativity meets gastronomy, and prepare to be inspired by his extraordinary culinary expertise.