آلو اور اخروٹ کا سموسہ

Home » Recipes » Urdu Recipes » آلو اور اخروٹ کا سموسہ
Potato Walnut Samosa

اجزا

 

  • (مٹر کے دانے ایک کپ (اُبال لیں
  • (پیاز آدھا کپ (چوپڈ
  • (لہسن دو جوئے (چوپڈ
  • (اخروٹ ایک چوتھائی کپ (چوپڈ
  • (ہرا دھنیا ایک چوتھائی کپ (چوپڈ
  • (آلو تین عدد (اُبال کر چھوٹے کیوبز کاٹ لیں
  • (سرخ شملہ مرچ ایک عدد (چوپڈ
  • کالی رائی ایک چائے کا چمچ
  • نمک ایک چائے کا چمچ
  • آئل ایک کھانے کا چمچ
  • لیمن جوس دو کھانے کے چمچ
  • سموسے کی پٹیاں حسبِ ضرورت
  • آئل فرائنگ کے لیے

ترکیب

 

  • کینولا آئل گرم کرکے رائی کو ہلکا فرائی کریں پھر لہسن اور پیاز شامل کرکے ایک منٹ پکائیں ار چولہے سے اُتار کر ٹھنڈا کرلیں۔
  • اب اس میں آلو، ہرا دھنیا، شملہ مرچ، لیمن جوس، نمک، مٹر کے دانے اور اخروٹ مکس کرکے فلنگ (filling) تیار کرلیں۔
  • سموسہ پٹیوں میں فلنگ کرکے سموسے تیار کریں۔
  • گرم آئل میں ڈیپ فرائی کرلیں۔
  • تیار ہونے پر گرم گرم سرو (serve) کریں۔

 

 

 

You May Like

10 Best Pizza Places in Kilkenny (Ireland)

Discover the top 10 pizza places in Kilkenny, Ireland. From traditional Italian flavors to unique gourmet creations, indulge in the best pizza Kilkenny has to offer. Savor every slice in these top-rated restaurants and experience a mouthwatering blend of quality ingredients, expert craftsmanship, and inviting atmospheres. Explore the diverse range of flavors and find your new favorite pizza destination in Kilkenny.

Chef Rishi Naleendra Biography (Sri Lanka)

Discover the culinary journey of Chef Rishi Naleendra, a renowned chef from Sri Lanka. Learn about his passion for cooking, innovative techniques, and culinary expertise that have earned him international acclaim. Explore his inspiring story and be inspired by his culinary creations that blend Sri Lankan flavors with global influences. Join Chef Rishi Naleendra on a gastronomic adventure that tantalizes the taste buds and showcases the rich culinary heritage of Sri Lanka.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.