Search

Christmas Jelly Slice

Home » Written Recipes » Recipes » Desserts » Christmas Jelly Slice
Christmas Jelly Slice کرسمس جیلی سلائس

اجزاء

  • (پلین میٹھے بسکٹ ایک پیکٹ یا دو کپ (توڑے ہوئے
  • (مکھن چھ اونس (پگھلا ہوا
  • سویٹ کنڈینسڈ ملک چار سو گرام
  • جیلاٹن ایک کھانے کا اور ایک چائے کا چمچ
  • رس بھری جیلی ایک پیکٹ
  • پانی حسب ضرورت

ترکیب

  1. ایک سولہ بائی چھبیس بائی تین سینٹی میٹرٹرے کو مکھن کے ساتھ گریس کرلیں۔
  2. ایک پیالے میں مکھن اور بسکٹس کو مکس کرلیں۔
  3. اب اس بسکٹ والے مکسچر کو گریس کی ہوئی ٹرے پر پھیلا دیں اور تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
  4. جیلاٹن کو آدھا کپ گرم پانی میں مکس کرلیں۔
  5. اب پیالے میں جیلاٹن مکسچر کو کنڈینسڈ ملک کے ساتھ مکس کرلیں۔
  6. اب اسے فریج میں رکھے ہوئے بسکٹ والے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں یہاں تک کہ مکسچر سیٹ ہوجائے۔
  7. اب جیلی کو ڈیڑھ کپ پانی میں مکس کرلیں اور اسے بھی فریج میں رکھے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس فریج میں رکھ دیں۔
  8. اب چھری کی مدد سے اسکوائر سلائس میں کاٹ لیں۔
  9. کوشش کریں کہ ایک ہی دفعہ میں سلائس کاٹ لیں تاکہ جیلی کی شیپ خراب نہ ہو۔

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Egg Roll

Egg Roll

اجزاء انڈے 6عدد K&Ns Smoked Breast Fillet 150 گرام گاجر(چوپ)

strawberry

Strawberry Kheer Recipe

In a cooking pot, add ,milk, rice, cardamom, pistachio, almonds, cashews, cold water and boil it. Next, add sugar and cook it for 35-40 minutes on medium flame.

Egg Roll

Egg Roll

اجزاء انڈے 6عدد K&Ns Smoked Breast Fillet 150 گرام گاجر(چوپ)

strawberry

Strawberry Kheer Recipe

In a cooking pot, add ,milk, rice, cardamom, pistachio, almonds, cashews, cold water and boil it. Next, add sugar and cook it for 35-40 minutes on medium flame.

Citrus Baked Fish

Citrus Baked Fish Recipe

Pre-heat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a baking dish lightly with cooking spray. Place salmon fillets in the baking dish. Mix lemon juice, orange juice, lime juice, butter, parsley, paprika, salt, and pepper together until well blended.

brunch grazing board 6ada207

Brunch pancake sharing board

Heat the grill to high. Arrange the bacon on a baking tray lined with foil. Cook for 5-7 mins until crisp, then turn off the grill but leave the tray inside to keep warm.

Mix the self-raising flour, baking powder, golden caster sugar and a pinch of salt together in a large bowl. Create a well in the centre with the back of a spoon, then add the eggs, 25g melted butter and  milk.

Whisk together either with a balloon whisk or electric hand whisk until smooth, then pour into a jug.

Heat a small knob of butter and 1 tsp of oil in a large, non-stick frying pan over a medium heat. When the butter looks frothy, pour in rounds of the batter, approximately 8cm wide. Make sure you don’t put the pancakes too close together as they will spread during cooking. Cook the pancakes on one side for about 1-2 mins or until lots of tiny bubbles start to appear on the surface, and the surface starts to look a bit set and drying out. Wait for the bubbles and surface to look right rather than relying on the timing, but if the pancake seems to be taking too long, check the underside to make sure it’s not burning or if it’s not cooking fast enough, adjust the heat. Flip the pancakes over and cook for a further minute, then transfer to the oven with the bacon to keep warm. Repeat until all the batter is used up.

Arrange the toppings you have chosen on a board and set the table, then add the pancakes and bacon just before serving. You can put extra toppings in bowls or replenish the board as you need to.