Search

ویجی ٹیبل لزانیا

Home » Recipes » Urdu Recipes » ویجی ٹیبل لزانیا
Vegetable Lazania

اجزا

 

  • لزانیا ایک پیکٹ
  • تازہ دودھ ایک لیٹر
  • (پیاز دو عدد ﴿باریک کٹی ہوئی
  • بینگن چار عدد
  • (آلو چار عدد ﴿اُبلے ہوئے
  • (ٹماٹر چار عدد ﴿باریک چپ جیسے کٹے ہوئے
  • ہری مرچ چھ عدد
  • (مشروم ایک ٹن (باریک کٹی
  • (مشروم تھوڑی سی (اوون میں گرم کی ہوئی
  • ٹومیٹو کیچپ ایک پیالی
  • تیل آدھی پیالی
  • چیڈر چیز ایک پیکٹ
  • موزریلا چیز ایک پیکٹ
  • سفید سرکہ ایک چائے کا چمچ
  • مکھن ایک کھانے کا چمچ
  • اجوائن ایک کھانے کا چمچ
  • (لال مرچ تین کھانے کے چمچ ﴿کُٹی ہوئی
  • میدہ دو سے تین کھانے کے چمچ
  • نمک حسب ذائقہ

ترکیب

 

  • ایک دیگچی میں پانی گرم کرکے اس میں لزانیا ڈالیں۔
  • ساتھ ہی اس میں تیل شامل کردیں۔
  • جب لزانیا گل جائیں تو پانی نتھار لیں اور دوبارہ ٹھنڈے پانی سے دھوکر تھوڑی سی چکنائی لگا دیں۔
  • اب ایک دیگچی میں مکھن گرم کرکے اس میں میدہ ہلکا سا بھونیں اور دیگچی سے اُتار لیں۔
  • پانچ منٹ بعد اس میں تازہ دودھ ڈالیں اور دوبارہ چولہے پر رکھ کر لکڑی کے چمچے سے پکالیں۔
  • جب وہ گاڑھی ہوجائے تو اُتار کر ٹھنڈا کریں اور نمک شامل کردیں۔
  • مشروم کو باریک کاٹ لیں۔
  • چیڈر چیز اور موزریلا چیز کو ملا کر کدوکش کریں۔
  • ایک فرائنگ پین میں کٹے ٹماٹر اور باریک کٹی پیاز ڈال دیں۔
  • پھر سفید سرکہ اور نمک ڈال کر ہلکا سا پکالیں۔
  • اس کے بعد اُبلے آلوؤں میں ٹومیٹو کیچپ اور نمک ملا دیں۔
  • پھر بینگن کے سلائس کاٹ کر فرائنگ پین میں تل لیں اور گولڈن براؤن ہونے پر نکال لیں۔
  • اب ہری مرچ بھی تَلیں۔
  • اس کے بعد ایک بڑے اور پھیلے ہوئے ڈش میں نیچے تھوڑی سی وائٹ سوس پھیلا کر ڈال دیں۔
  • پھر آلو اور ٹومیٹو کیچپ پر بینگن، ٹماٹر، پیاز، ہری مرچ، باریک کٹی مشروم، تھوڑی سی چیڈر چیز اور موزریلا چیز پھر بھنی لال مرچ اور تھوڑے سے مشروم اوون میں گرم کیے ہوئے اوون میں آدھے گھنٹے کے لیے بیک کرلیں۔
  • جب وہ اوپر سے گولڈن براؤن ہوجائے تو تیار لزانیا سرو کریں۔

 

 

You May Like

Chef Hong Biography

Discover the culinary journey of Chef Hong, a visionary in the world of gastronomy. Uncover the secrets behind his exceptional culinary creations, honed through years of dedication and expertise. From humble beginnings to international acclaim, delve into the life story of Chef Hong and his quest to redefine the art of cooking. Experience a symphony of flavors and passion as you delve into the extraordinary world of this renowned chef. Explore Chef Hong’s legacy and be inspired by his remarkable contributions to the culinary realm. Prepare to embark on a tantalizing adventure filled with culinary delights and discover what makes Chef Hong a true culinary genius.

Chef  Bruce Ricketts Biography (Philippines)

Discover the culinary journey of renowned Filipino chef, Bruce Ricketts. From his humble beginnings to becoming a celebrated figure in the Philippine culinary scene, delve into his passion for creating exquisite flavors and his innovative approach to cooking. Explore Chef Bruce Ricketts’ inspiring story and get a taste of his culinary expertise that has captivated food enthusiasts nationwide. Embark on a gastronomic adventure with Chef Bruce Ricketts as he continues to redefine Filipino cuisine with his culinary mastery and creativity.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Okra With Meat

بھنڈی گوشت

اجزا گوشت آدھا کلو بھنڈی آدھا کلو پیاز (سلائس) ایک

brown rice

Brown Rice

Ingredients 2 cups brown rice 5 cups water 1 large

10 Best Dinner Places in Dubai International Financial Centre (UAE)

Discover the top 10 dinner places in Dubai International Financial Centre (DIFC), UAE. Indulge in exquisite culinary delights at these fine dining establishments, offering a blend of international and local cuisines. Experience elegant ambiance, impeccable service, and a memorable gastronomic journey in the heart of Dubai’s bustling financial hub. Book your table today and savor the flavors of DIFC’s finest dinner spots.