چکن آن روسٹڈ پوٹیٹو

Home » Recipes » Urdu Recipes » چکن آن روسٹڈ پوٹیٹو
Chicken on Roasted Potato

اجزا

  • (آلو تین عدد ﴿درمیانے
  • تیل تلنے کے لیے
  • چکن کا قیمہ تین سو گرام
  • پیاز ایک عدد
  • لال شملہ مرچ ایک عدد
  • ہری مرچ تین عدد
  • پودینہ ایک چوتھائی گٹھی
  • پارسلے ایک چوتھائی گٹھی
  • نمک حسب ذائقہ
  • (کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ ﴿پسی ہوئی
  • انڈا آدھا
  • (ہرے زیتون پانچ سے چھ عدد (سلائس کئے ہوئے

ترکیب

 

  • پہلے آلو کو ایک چوتھائی انچ موٹے سلائس کاٹ کر تیل میں اتنا فرائی کریں کہ ہلکا گولڈن ہو جائیں۔
  • اب چوپر میں چکن کے قیمے میں پیاز، شملہ مرچ، ہری مرچ، پودینہ، پارسلے، نمک، پسی کالی مرچ اور انڈے کے ساتھ پیس لیں۔
  • جب قیمہ تیار ہو جائے تو فرائی کیے ہوئے آلو کو چکنی کی ہوئی اوون ٹرے پر رکھیں۔
  • اب ایک ایک کھانے کا چمچ قیمہ کو آلو کے اوپر رکھیں۔
  • پھر اسے دو سو ڈگری سینٹی گریڈ پر آٹھ سے دس منٹ کے لیے بیک کریں۔
  • جب ہلکا سنہرا رنگ آجائے تو نکال کر سلائس کیے ہوئے زیتون سے گارنش کریں اور پارسلے کا ایک ایک پھول رکھ کر سرو کریں۔

 

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

foodies 2

To Foodies

When someone talks about food, definitely he or she is the foodie in themself. A foodie is someone who is extremely passionate about food. It’s a way of life for them.

a cauliflower wings resize

Cauliflower Wings Recipe

Preheat oven to 230 degrees C. Line two large baking sheets with parchment paper.Make batter and combine flour, milk and garlic powder in a medium bowl.

black bean

Black Bean Salad

Mix lemon juice, salt, black pepper and cut onion and tomato and mix them, Add boil beans in it and serve them.

brownrice

Brown Rice with Vegetables

Cook rice. Once cooked, set aside. In a wok or large fry pan heat the oil and stir fry the onion. After a couple of minutes add the red capsicum and keep stir frying for a few more minutes