Arabian Mandi Recipe

Home » Written Recipes » Recipes » Main Course » Arabian Mandi Recipe
Arabian Mandi

مندی مصالحہ کے اجزاء
سوکھا دھنیا 10 گرام
زیرہ 10گرام
کالی مرچ 5 گرام
بادیان کے پھول 5 گرام
سبز ایلایچی 5 گرام
دارچینی 5 گرام
بڑی یلایچی 5 گرام
سونفٍٍ 5 گرام

مندی چکن مصالحہ کے اجزاء
مندی مصالحہ 2 کھانے کے چمچ
K&N’s Whole Chicken 1 عدد
نمک حسبِ ذائقہ
سرکہ 2 کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کے چمچ
کُٹی لال مرچ 2 کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 2 کھانے کے چمچ
گرم پانیٍ ٍٍٍٍٍ 3 لیٹر

مندی رائس کے اجزاء
چاول 500 گرام
K&N’s Stock 2 عدد
کھانے کا تیل 4 کھانے کے چمچ
پیاز (چوپ) 2 عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کے چمچ
کشمش 20گرام
کاجو 25 گرام
ہری مرچ 3عدد
نمک حسبِ ذائقہ
زیرہ 1 کھانے کا چمچ
پانی 0.5 لیٹر
پیلا رنگ 1چائے کا چمچ
کوئلہ 1عدد

  • مندی مصالحہ کی ترکیب
  • سوکھا دھنیا،زیرہ،کالی مرچ،بادیان کے پھول،سبز ایلایچی،دارچینی،بڑی یلایچی،سونفٍٍ ان تمام اجزء کو گرائنڈر میں ڈال کر اچھی طرح گرائینڈ کر لیں۔
  • مندی مصالحہ تیار ہے۔
  • مندی چکن مصالحہ کی ترکیب
  • ایک برتن لیں اس میں مندی مصالحہ، نمک ، سرکہ، لال مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، کُٹی ہوئی لال مرچ، لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
  • اب یک برتن میں ثابت مرغی لیں اس میں تیار کیا ہوا مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مرغی پر لگا لیں او ر 2-3 گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
  • اب اس مرغی کو 35-40 منٹ سٹیمر میں سٹیم کر لیں۔
  • مندی چاول کی ترکیب
  • ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں۔
  • اب اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، کشمش، کاجو، ہری مرچ، نمک، زیرہ ڈال کر فرائی کر لیں۔
  • اب اس میں پانی اور K&N’s Stock ڈال کر تھوڑی دیر کے لیے پکا لیں۔
  • اب اس میں بھیگے ہوئے چاول ڈال دیں اور تھوڑا پانی رہ جانے تک پکالیں۔
  • اب اس میں پیلا رنگ ڈال کر 10منٹ کے لیے دم دیں۔
  • اب اس پر تیار کیا ہوا چکن رکھ دیں اور اس میں یلومونیم فوئل کی کٹوری رکھ دیں اس میں جلتا ہوا کوئلہ رکھ دیں۔
  • اب اس کوئلہ پر تھوڑا سا کھانے کا تیل ڈال کر دو سے تین منٹ تک ڈھک دیں۔
  • آپکا مزے دار چکن مندی تیار ہے۔

پکانے کا وقت :

45 Minutes

افراد :

6-8 persons

You May Like

Chef Hat Drawing Biography

Discover the captivating journey of a Chef Hat drawing artist through this engaging biography. Unveil the artistry and passion that brings a chef hat to life on paper. Explore the creative process, inspiration, and dedication behind each stroke, as this artist captures the essence of culinary excellence. Join us on this visual voyage and witness the magic of a chef hat come alive in this remarkable biography.

10 Best Breakfast Places in Townsville (Australia)

Discover the top 10 breakfast places in Townsville, Australia, where culinary delights await. From cozy cafes to vibrant eateries, explore a diverse range of breakfast options that will tantalize your taste buds and start your day right. Indulge in delicious dishes, from hearty classics to innovative creations, all while enjoying the warm hospitality and charming ambiance that Townsville has to offer. Experience the ultimate breakfast experience in this vibrant Australian city.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Olive Pan Fish Recipe in Urdu

Olive Pan Fish Recipe

Ingredients 300 gm fish fillet 1/2 cup green olives 1 egg lightly beaten 1 lemon juice

Italian Cream Soda

Italian Cream Soda Recipe

Fill a tall glass half full with ice. Fill to 2/3 with carbonated water. Pour in watermelon and passion fruit flavored syrups, then float the half-and-half cream on top. Stir when ready to drink.

Panuozzo sandwich 4b19929

Panuozzo Sandwich | The Cook Book

Put the flour in a large bowl, then stir in the yeast and a large pinch of salt. Make a well in the centre, pour in 175ml warm water and the oil and bring together with a wooden spoon to make a soft, fairly wet dough. Turn out onto a lightly floured surface and knead for 5-8 mins until smooth. Divide the dough into four balls and arrange on a floured tray, well spaced apart. Cover with a tea towel and set aside for about 40 mins-1 hr until doubled in size.

Heat the oven to 240C/220C fan/gas 8 and put a baking tray in the oven to heat up. Roll the dough balls out on a floured surface into long baguette sticks about 22-25cm long, place on the hot tray and bake for 10-12 mins until puffed up and golden, then leave to cool. Can be made a few hours ahead of baking.

To assemble, split the bread down one side and neatly layer in the tomato, ham, mozzarella and rocket, if using. Mix the pesto with the olive oil, drizzle over, halve and serve.