Search

ہرے لہسن کے بینگن

Home » Recipes » Urdu Recipes » ہرے لہسن کے بینگن
Garlic Eggplant

اجزا

 

  • بینگن آدھا کلو
  • ہرا لہسن چار گٹھی
  • لیموں دو عدد
  • (پیاز تین عدد ﴿باریک کٹی ہوئی
  • (لال مرچ چھ عدد ﴿ثابت اور باریک کٹی ہوئی
  • ہری مرچ آٹھ عدد
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • (ادرک لہسن ایک کھانے کا چمچ ﴿پسا ہوا
  • سرسوں کا تیل حسب ضرورت
  • نمک حسب ذائقہ

ترکیب

 

  • پہلے ہرے لہسن کو دھوکر باریک کاٹ لیں۔
  • بینگن اچھی طرح دھوکر سلائس میں کاٹیں اور تیل میں گولڈن براؤن کرکے نکال لیں۔
  • اب دیگچی میں سرسوں کا تیل ڈال کر پیاز گولڈن براؤن کرکے آدھی نکال لیں۔
  • باقی آدھی پیاز میں ہرا لہسن، لال مرچ، ہری مرچ، ہلدی، ادرک لہسن اور نمک شامل کرکے ہلکا سا بھونیں اور تلے ہوئے بینگن میں ڈال دیں۔
  • آخر میں اوپر سے لیموں کا رس ڈال کر دم پر رکھیں اور سرو کرتے وقت باقی آدھی تلی پیاز شامل کردیں۔

 

 

You May Like

10 Best Dinner Places in Bruges (Belgium)

Discover the top 10 dinner places in Bruges, Belgium, where exquisite flavors and cozy ambiance come together. Indulge in culinary delights at these handpicked restaurants, offering a diverse range of cuisines and impeccable service. From traditional Belgian fare to international delicacies, satisfy your taste buds and create unforgettable memories in the enchanting city of Bruges.

Chef Mohamed Najeeb Biography (IRAQ)

Discover the incredible journey of Chef Mohamed Najeeb, a culinary virtuoso from Iraq. Explore his inspiring story, innovative recipes, and mastery of flavors that have captivated palates worldwide. Uncover the secrets behind his unique approach to gastronomy and witness the fusion of tradition and innovation in his delectable creations. Delve into the life of Chef Mohamed Najeeb, and let his culinary expertise leave a lasting impression on your taste buds.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography