Search

ہرے لہسن کے بینگن

Home » Recipes » Urdu Recipes » ہرے لہسن کے بینگن
Garlic Eggplant

اجزا

 

  • بینگن آدھا کلو
  • ہرا لہسن چار گٹھی
  • لیموں دو عدد
  • (پیاز تین عدد ﴿باریک کٹی ہوئی
  • (لال مرچ چھ عدد ﴿ثابت اور باریک کٹی ہوئی
  • ہری مرچ آٹھ عدد
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • (ادرک لہسن ایک کھانے کا چمچ ﴿پسا ہوا
  • سرسوں کا تیل حسب ضرورت
  • نمک حسب ذائقہ

ترکیب

 

  • پہلے ہرے لہسن کو دھوکر باریک کاٹ لیں۔
  • بینگن اچھی طرح دھوکر سلائس میں کاٹیں اور تیل میں گولڈن براؤن کرکے نکال لیں۔
  • اب دیگچی میں سرسوں کا تیل ڈال کر پیاز گولڈن براؤن کرکے آدھی نکال لیں۔
  • باقی آدھی پیاز میں ہرا لہسن، لال مرچ، ہری مرچ، ہلدی، ادرک لہسن اور نمک شامل کرکے ہلکا سا بھونیں اور تلے ہوئے بینگن میں ڈال دیں۔
  • آخر میں اوپر سے لیموں کا رس ڈال کر دم پر رکھیں اور سرو کرتے وقت باقی آدھی تلی پیاز شامل کردیں۔

 

 

You May Like

Beetroot hummus toasts with olives & mint

Beetroot Juice

Peel beet root, banana, ginger and mango also cut up them into small pieces. Put all into blender along with orange juice and lime.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

10 Best Pizza Places in Peshawar

Discover the top 10 pizza places in Peshawar! Indulge in mouthwatering flavors, authentic ingredients, and delightful ambiance. From traditional classics to innovative creations, these pizza joints offer an unforgettable culinary experience. Explore Peshawar’s pizza scene and satisfy your cravings for the perfect slice.