Search

کریمی ایگ کروکٹس

Home » Recipes » Urdu Recipes » کریمی ایگ کروکٹس
Creamy Egg Croquettes

اجزا

 

  • مکھن دو کھانے کے چمچ (Butter 2 tbsp)
  • پیاز دو کھانے کے چمچ (Onion 2 tbsp)
  • میدہ چار کھانے کے چمچ (White flour 4 tbsp)
  • نمک آدھا چائے کا چمچ (Salt ½ tsp)
  • کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ (Black pepper ½ tsp)
  • مسٹرڈ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ (Mustard powder ½ tsp)
  • دُودھ ایک کپ (Milk 1 cup)
  • ہرا دھنیا دو کھانے کے چمچ (Coriander leaves 2 tbsp)
  • فریش کریم دو کھانے کے چمچ (Fresh cream 2 tbsp)
  • لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ (Lemon juice 1 tbsp)
  • انڈے چار عدد (اُبلے ہوئے) (Egg 4 boiled)
  • بریڈ کرمبز حسبِ ضرورت (Bread crumbs as required)
  • تیل حسبِ ضرورت (Oil as required)

ترکیب

 

  • ایک برتن میں مکھن گرم (heat) کریں۔
  • اس میں کٹی پیاز ڈال کر نرم ہو جانے تک فرائی (fry) کریں۔
  • پھر اس میں میدہ، نمک، کالی مرچ اور مسٹرڈ پاؤڈر (mustard powder) ڈال کر تھوڑا سا پکائیں (cook)۔
  • اس کے بعد چولہے سے ہٹالیں۔ اس میں آہستہ آہستہ دُودھ مکس (mix) کریں۔
  • پھر اسے ہلکی آنچ (low heat) پر پکائیں (cook) یہاں تک کہ اُبال (boil) آجائے۔
  • گاڑھا (thick) ہو جائے تو چولہا بند کردیں اور آمیزے (mixture) کو ٹھنڈا (cold) ہونے دیں۔
  • اب اس میں کٹا ہرا دھنیا، فریش کریم (fresh cream)، لیموں کا رس اور اُبلے انڈے کچل کر شامل کریں۔
  • پھر اس آمیزے (mixture) سے کروکٹس (crockets) بنائیں۔
  • پھینٹے ہوئے انڈوں میں ڈبو کر بریڈ کرمبز (bread crumbs) میں رول (roll) کریں اور گرم تیل میں ڈیپ فرائی (deep fry) کرلیں۔
  • گولڈن براؤن (golden brown) ہو جائیں تو تیل سے نکال کر گرم گرم پیش کریں۔

 

 

You May Like

1564165241474

Fry Mutton Chops

NATIONAL Foods ❤️❤️   Recipe  Mutton Chops Fry Ingredients 500

Chef Anton Mosimann Biography (Switzerland)

Discover the remarkable journey of Swiss culinary genius, Chef Anton Mosimann. From humble beginnings to becoming a culinary icon, explore his innovative techniques, exquisite flavors, and passion for gastronomy. Immerse yourself in the extraordinary life of this celebrated chef as we unveil the secrets behind his Michelin-starred restaurants and his global influence on fine dining. Join us on a captivating culinary adventure through the inspiring biography of Chef Anton Mosimann, a true legend in the world of cuisine.

Chef Hugo Ortega (Hugo’s, Houston) Biography (Texas)

Discover the culinary journey of Chef Hugo Ortega, the mastermind behind Hugo’s, a renowned Houston restaurant. From his humble beginnings in Texas to becoming a celebrated chef, explore the inspiring biography of Chef Hugo Ortega. Delve into his culinary expertise, passion for Mexican cuisine, and commitment to showcasing the vibrant flavors of Houston. Uncover the remarkable story of this Texas-born culinary genius and experience the artistry of Chef Hugo Ortega at Hugo’s restaurant.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography