Search

قیمہ گوبھی

Home » Recipes » Urdu Recipes » قیمہ گوبھی
Mince with Cauliflower

اجزا

 

  • بیف کا قیمہ آدھا کلو
  • (پھول گوبھی ایک عدد (اُبلی ہوئی
  • تیل چار کھانے کے چمچ
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • پیاز ایک عدد
  • ہری مرچ دو سے تین عدد
  • لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
  • نمک حسب ذائقہ
  • (لال مرچ ایک چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • ہلدی ایک چائے کا چمچ
  • (زیرہ ایک چائے کا چمچ (پسا ہوا
  • (ٹماٹر دو عدد (اُبلے اور باریک کٹے ہوئے
  • ہرا دھنیا ایک چوتھائی گٹھی

ترکیب

 

  • پہلے کڑاہی میں تیل اور ادرک لہسن کا پیسٹ شامل کرکے تھوڑا سا پکائیں۔
  • پھر بیف کا قیمہ شامل کرکے اچھی طرح بھونیں، یہاں تک کہ اس کا پانی اچھی طرح خشک ہو جائے۔
  • اب اس میں پیاز، ہری مرچ، لیموں کا رس، نمک، پسی لال مرچ، ہلدی، پسا زیرہ اور ٹماٹر شامل کرکے چند لمحے تک بھونیں۔
  • پھر اس میں پھول گوبھی شامل کرکے آٹھ سے دس منٹ کا دم دے دیں۔
  • اب ڈھکن ہٹا کر ہرا دھنیا چھڑک کر گرم گرم سرو کریں۔

 

 

You May Like

Chef Sabaah Al-Dabbagh Biography (IRAQ)

Explore the captivating journey of Chef Sabaah Al-Dabbagh, an acclaimed culinary maestro from Iraq. Delve into her inspiring biography, as she passionately crafts delectable dishes, blending traditional Iraqi flavors with innovative techniques. Discover the rich cultural heritage and culinary expertise of Chef Sabaah, and be inspired by her relentless pursuit of culinary excellence.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Best Chinese Restaurants To Dine Out in Karachi

List of Best Chinese Restaurants in Karachi

Being as diverse as the city of light can get, the people of this city are blessed with food from almost every ethnicity and region! Be it Italian, Turkish, Thai, Moroccan, Australian, American, Lebanese, Chinese, or Arabian, Karachi has it all.