بھنڈی مصالحہ

Home » Recipes » Urdu Recipes » بھنڈی مصالحہ
Bhindi Masala

اجزا

 

  • بھنڈی آدھا کلو
  • تیل آدھا کپ
  • لہسن ایک چائے کا چمچ
  • نمک ایک چائے کا چمچ
  • ہلدی آدھا چائے کا چمچ
  • کلونجی آدھا چائے کا چمچ
  • (لال مرچ ایک چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • (ٹماٹر تین عدد (باریک کٹے ہوئے
  • (پیاز ایک عدد (تلی ہوئی
  • ہری مرچ چار عدد

ترکیب

 

  • پہلے تیل میں بھنڈیاں فرائی کر لیں، یہاں تک کہ وہ براؤن ہو جائیں۔
  • پھر انھیں نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔
  • اب اسی تیل میں لہسن، نمک، پسی لال مرچ، کلونجی اور ہلدی فرائی کریں اور تھوڑا پانی شامل کر دیں۔
  • پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر ہلکی آنچ پر پکائیں۔
  • آخر میں فرائی کی ہوئی بھنڈیاں، ہری مرچ اور تلی پیاز شامل کرکے دس منٹ کے لیے دم پر چھوڑ دیں۔
  • بھنڈی مصالحہ تیار ہے۔

 

 

 

You May Like

Chef Nils Henkel Biography

Discover the culinary journey of Chef Nils Henkel, a renowned culinary mastermind. Explore his passion for fine dining and innovative gastronomy, as he crafts extraordinary flavors and elevates the art of cooking. Uncover the inspirations behind his Michelin-starred creations and delve into the world of a visionary chef pushing boundaries. Immerse yourself in the captivating story of Chef Nils Henkel and his relentless pursuit of culinary excellence.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.