بگھارے بینگن

Home » Recipes » Urdu Recipes » بگھارے بینگن
Baghar Aubergine

اجزا

 

  • بینگن گول چھوٹے ایک کلو
  • مونگ پھلی پچاس گرام
  • خشخاش پچاس گرام
  • تِل پچاس گرام
  • زیرہ ایک چمچ
  • (ان سب کو توے پر بھون کر پیس لیں)
  • سرخ مرچ دو چمچ
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • دھنیا ایک چمچ (پسا ہوا)
  • املی کا پانی آدھا کپ
  • کڑی پتہ تھوڑا سا
  • کوکنگ آئل ایک کپ

ترکیب

  • پسے ہوئے مصالحہ کو پانی میں گھول لیں۔
  • بینگن چاک کرکے اس کے اندر بھرلیں۔
  • ایک پتیلی میں تیل گرم کرکےایک ایک بینگن اور کڑی پتہ اس میں چھوڑدیں اور باقی بچا ہوا مصالحہ بھی اس میں ڈال دیں۔
  • اوپر ڈھکن ڈھانپ کر اسے پکائیں جب بینگن گَل جائیں تو املی  کا پانی ڈال دیں۔
  • مزید پانچ منٹ پکائیں بگھارے بینگن تیار ہیں۔

 

You May Like

Chef Viki Geunes Biography (Belgium)

Discover the remarkable culinary journey of Chef Viki Geunes, a renowned Belgian culinary genius. Immerse yourself in his passion for gastronomy as he artfully combines flavors, techniques, and innovation. From his humble beginnings to earning multiple Michelin stars, Chef Viki Geunes has carved his name in the culinary world. Experience his exquisite creations and unravel the secrets behind his delectable masterpieces. Explore the captivating story of a chef who continues to push boundaries and redefine Belgian cuisine. Get inspired by Chef Viki Geunes’ unparalleled talent and immerse yourself in a world of extraordinary flavors.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.

Daal Baati

Daal Baati

Ingredients Moong ki daal ¼ cup Masoor ki daal ¼