Search

بنانا موز

Home » Recipes » Urdu Recipes » بنانا موز
Banana Mousse

اجزا

 

  • لیمن جیلی ایک پیکٹ
  • کیلے تین عدد
  • لیموں کا رس دو کھانے کے چمچ
  • گلیزڈ چیریز تین عدد
  • گرم پانی آدھا کپ
  • ایواپوریٹڈ ملک ایک کین
  • فریش کریم دو سو گرام
  • (جیلیٹن ایک کھانے کا چمچ (پانی میں گھولی ہوئی

ترکیب

 

  • لیمن جیلی کو ایک کپ پانی میں حل کر لیں۔
  • اب اس میں آدھا کپ ٹھنڈا پانی شامل کریں۔
  • پھر تھوڑی سی جیلی کو پین میں ڈال کر سیٹ ہونے دیں۔
  • اب ایک کیلے کو سلائس میں کاٹیں اور لیموں کے رس میں بھگو کر جیلی پر ڈال دیں۔
  • پھر اس پر دوبارہ تھوڑی سی جیلی ڈال کر سیٹ ہونے کے لیے رکھ دیں۔
  • ایک پیالے میں ایواپوریٹڈ ملک کو اتنا پھینٹیں کہ وہ ڈبل ہو جائے۔
  • اب باقی دو کیلوں کو میش کرکے بچی ہوئی جیلی اور جیلیٹن کے مکسچر میں مکس کر لیں۔
  • پھر اسے ایواپوربٹڈ ملک میں فولڈ کر لیں۔
  • اب اسے مولڈ میں ڈال کر سیٹ ہونے تک ٹھنڈا کر لیں۔
  • پھر اسے پلیٹر پر نکال کر کریم سے گارنش کرکے ٹھنڈا سرو کر یں۔

 

 

You May Like

10 Best Breakfast Places in Sukkur

Discover the top 10 breakfast places in Sukkur that will tantalize your taste buds and start your day off right. From delectable traditional dishes to innovative fusion flavors, these restaurants offer a delightful array of breakfast options. Explore Sukkur’s culinary scene and indulge in a memorable morning feast at these must-visit establishments. Plan your breakfast adventure today and experience the city’s finest flavors at the best breakfast places in Sukkur.

Chef Huang’s Biography

Discover the captivating journey of Chef Huang, a culinary maestro known for his exquisite flavors and visionary creations. From humble beginnings to international acclaim, delve into the life of this culinary virtuoso, as he orchestrates a symphony of tastes that leave a lasting impression. Explore Chef Huang’s culinary philosophy, his signature dishes, and the secrets behind his gastronomic masterpieces. Immerse yourself in the remarkable story of a chef who has redefined the boundaries of taste, and prepare to embark on a tantalizing culinary adventure like no other.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography