Search

گوشت ساگ والا

Home » Recipes » Urdu Recipes » گوشت ساگ والا
Gosht Saag Wala

اجزا

 

  • بکرے کا گوشت آدھا کلو
  • پالک آدھا کلو
  • ہری مرچ چھ عدد
  • ٹماٹر ایک عدد
  • میتھی دو چھوٹی گٹھی
  • تیل آدھا کپ
  • (پیاز آدھا کپ (تلی ہوئی
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ (پسی ہوئی
  • ہلدی ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • نمک ایک چائے کا چمچ
  • (دھنیا ڈیڑھ چائے کا چمچ (پسا ہوا
  • دہی ایک کپ
  • دودھ آدھا کپ
  • قصوری میتھی دو چائے کے چمچ

ترکیب

 

  • پالک کو صاف کرکے ابال لیں۔
  • اب پالک کو ہری مرچ، ٹماٹر اور میتھی کے ساتھ بلینڈ کرکے رکھ لیں۔
  • پھر تیل گرم کرکے اس میں تلی پیاز، ادرک لہسن کا پیسٹ، پسی لال مرچ، ہلدی، پسا دھنیا، نمک اور بکرے کا گوشت ڈال کر دس منٹ کے لیے فرائی کریں۔
  • اب اس میں دہی شامل کرکے اچھی طرح فرائی کر لیں۔
  • اس کے بعد ڈیڑھ کپ پانی ڈال کر ڈھکیں اور پکالیں، یہاں تک کہ گوشت تقریباً پک جائے۔
  • اب بلینڈ کیا ہوا پالک کا مکسچر شامل کرکے ڈھکیں اور پکالیں، یہاں تک کہ تیل اوپر آجائے۔
  • آخر میں دودھ اور قصوری میتھی ڈال کر فرائی کریں اور نکال لیں۔

 

 

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Goat’s cheese & caramelised onion frittata with a lemony green salad

فریٹاٹا

اجزا   تیل ایک کھانے کے چمچ (مشروم ایک کپ

10 Best Pizza Places in Sharjah (UAE)

Indulge in a flavorful journey through Sharjah’s culinary scene with our list of the 10 best pizza places. From authentic Italian classics to innovative fusion creations, discover the perfect slice of heaven in Sharjah, UAE. Savor the mouthwatering flavors and enjoy a delightful dining experience at these top-rated pizzerias. Find your favorite spot today!

Chef Natasha Liswaniso Biography (Zambia)

Discover the incredible journey of Chef Natasha Liswaniso, Zambia’s culinary prodigy. From her humble beginnings to becoming a renowned chef, delve into her inspiring story of passion, innovation, and culinary mastery. Learn how Chef Natasha’s unique blend of traditional Zambian flavors and international influences has captured the hearts and palates of food enthusiasts worldwide. Join us as we explore the life and achievements of this culinary icon, leaving you hungry for more of Chef Natasha Liswaniso’s delectable creations.