املی چکن

Home » Recipes » Urdu Recipes » املی چکن
Tamarind Chicken

اجزا

 

  • چکن ایک عدد
  • گاجر ایک عدد
  • شملہ مرچ ایک عدد
  • کیری ایک عدد
  • ادرک ایک عدد
  • لیموں ایک عدد
  • ٹماٹر دو عدد
  • آلو دو سے تین عدد
  • ہری مرچ چار سے چھ عدد
  • پانی دو کپ
  • مٹر آدھا کپ
  • لہسن جوئے چار سے چھ عدد
  • کالی مرچ ایک چائے کا چمچ
  • (لال مرچ ایک چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • ہلدی پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • املی کا گودا تین کھانے کے چمچ
  • تیل چار کھانے کے چمچ
  • دھنیا پاؤڈر ڈیڑھ چائے کا چمچ
  • نمک ڈیڑھ کھانے کا چمچ

ترکیب

 

  • تمام مصالحوں کو ادرک لہسن کے پیسٹ میں ملا کر چکن پر اچھی طرح لگائیں۔
  • ڈیپ پین میں تیل گرم کرکے چکن ڈالیں۔
  • چند منٹ بعد اس میں نمک اور لیموں کا رس شامل کرکے پانی ڈال کر ڈھک دیں۔
  • تھوڑا پک جائے تو چکن کو پلٹ دیں اور املی کا گودا شامل کرکے تیز آنچ کر لیں، تاکہ پانی خشک ہوجائے۔
  • اب اس میں کٹی ہوئی سبزیاں ڈال دیں۔
  • آخر میں ٹماٹر اور ہری مرچ شامل کرکے کچھ دیر پکائیں۔
  • تیار ہونے پر گرم گرم سرو کریں۔

 

 

You May Like

10 Best Burgers Places in Peshawar

Discover the top 10 burger places in Peshawar! Indulge in mouthwatering flavors and succulent patties at these renowned spots. From classic favorites to innovative creations, satisfy your burger cravings with the finest ingredients and expert craftsmanship. Experience Peshawar’s vibrant food scene and savor the juiciest burgers that will leave you craving for more. Embark on a culinary journey and relish the city’s best burgers today!

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

foodies 2

To Foodies

When someone talks about food, definitely he or she is the foodie in themself. A foodie is someone who is extremely passionate about food. It’s a way of life for them.

a cauliflower wings resize

Cauliflower Wings Recipe

Preheat oven to 230 degrees C. Line two large baking sheets with parchment paper.Make batter and combine flour, milk and garlic powder in a medium bowl.

black bean

Black Bean Salad

Mix lemon juice, salt, black pepper and cut onion and tomato and mix them, Add boil beans in it and serve them.

brownrice

Brown Rice with Vegetables

Cook rice. Once cooked, set aside. In a wok or large fry pan heat the oil and stir fry the onion. After a couple of minutes add the red capsicum and keep stir frying for a few more minutes