کولڈ سینڈوچ کیک

Home » Recipes » Urdu Recipes » کولڈ سینڈوچ کیک
Cold Sandwich Cake

اجزا

 

  • بریڈ حسب ضرورت
  • چکن بوائل ایک کپ
  • دہی ایک کلو
  • بوائل انڈے تین عدد
  • نمک حسب ذائقہ
  • کْٹی کالی مرچ چوتھائی چائے کا چمچ
  • پسی کالی مرچ چوتھائی چائے کا چمچ
  • مایونیز ایک کپ
  • کریم آدھا کپ
  • مکھن آٹھ اونس
  • کیچپ تین کھانے کے چمچ
  • ہری چٹنی تین کھانے کے چمچ
  • کھیرا (سلائس) ایک عدد
  • لیٹس اور ٹماٹر گارنش کیلئے

ترکیب

 

  • دہی کو ململ کے کپڑے میں ڈال کے فریج میں لٹکا دیں کہ پانی نکل جائے۔
  • دہی میں چار کھانے کے چمچ کریم، چوتھائی چائے کا چمچ نمک اور چوتھائی چائے کا چمچ کالی مرچ مکس کریں۔
  • چکن میں نمک، کْٹی کالی مرچ،مایونیز، کریم مکس کرکے کچھ دیر فریج میں رکھ دیں۔
  • بوائل انڈے ہاتھ سے چوپ کرلیں اور ان میں دوکھانے کے چمچ مایونیز ملا دیں۔
  • بریڈ کے کنارے کاٹ لیں۔ بریڈ سلائس کے اوپر مایونیز لگائیں، ہری چٹنی، اس پر بریڈ سلائس،چکن مکسچر،کھیرے کے سلائس، پھر بریڈ سلائس، بوائل انڈے،بریڈ سلائس،کیچپ لگائیں۔
  • اب بریڈ سلائسز کو سب اطراف سے دہی کی چیز سے کور کردیں۔چیز پر لیٹس کے پتے باریک کاٹ کے چاروں اطراف لگا دیں۔ اوپر کھیرے کے سلائس رکھیں اور ٹماٹر کے چھلکے کا پھول بنا کے درمیان میں رکھ دیں۔

 

 

You May Like

Chef Amila Silva Biography (Sri Lanka)

Discover the culinary journey of Chef Amila Silva, a renowned chef from Sri Lanka. Explore his passion for creating exquisite flavors, innovative recipes, and his dedication to showcasing the rich heritage of Sri Lankan cuisine. From his early beginnings to becoming a celebrated figure in the culinary world, Chef Amila’s biography unveils the secrets behind his success. Immerse yourself in the captivating story of this talented chef, and get inspired to embark on your own gastronomic adventures. Learn more about Chef Amila Silva’s extraordinary culinary artistry and his contributions to Sri Lankan cuisine.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.