چاکلیٹ مِنٹ آئس کریم

Home » Recipes » Urdu Recipes » چاکلیٹ مِنٹ آئس کریم
Chocolate Mint Ice Cream

اجزا

 

  • ایواپوریٹڈ ملک ﴿ٹھنڈا﴾ آدھا ٹِن
  • کنڈیسنڈ ملک آدھا ٹِن
  • انڈے کی سفیدی دو عدد
  • مِنٹ ایسنس ایک چائے کا چمچ
  • پھینٹی ہوئی تازہ کریم ڈیڑھ کپ
  • آئسنگ شوگر ایک اونس
  • چاکلیٹ کوکیز آدھا کپ
  • ہرا رنگ چند قطرے

ترکیب

  • چاکلیٹ کوکیز کو موٹا کُوٹ لیں۔ پھر انھیں فریز کر دیں۔
  • ایک پیالے میں ٹھنڈا ایوپوریٹڈ ملک ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں کہ گاڑھا اور فلفی ہو جائے۔
  • اس میں کنڈینسڈ ملک شامل کریں اور مزید پھینٹ لیں۔
  • الگ سے انڈے کی سفیدی میں آئسنگ شوگر ڈال کر بیٹ کریں۔
  • اس میں مِنٹ ایسنس ڈال کر مکس کریں۔
  • پھر اس میں پھینٹا ہوا دودھ کا آمیزہ ڈال کر فولڈ کریں۔
  • پھر اس میں پھینٹی ہوئی تازی کریم اور چند قطرے ہرا رنگ ڈال کر فولڈ کر لیں۔
  • اس آمیزے کو ہوا بند ڈبے میں ڈال کر فریز کر دیں۔
    آئسنگ کریم تھوڑی سی جم جائے تو اس میں کوٹے ہوئے کوکیز ڈال کر فولڈ کریں اور پھر سے جمنے کے لیے رکھ دیں۔

 

You May Like

Chef Akira Back Biography

Discover the extraordinary culinary journey of Chef Akira Back, a masterful culinary artist blending his Korean heritage with global flavors. Immerse yourself in Chef Back’s remarkable story, from his early beginnings to his rise as a Michelin-starred chef. Explore his innovative approach to modern cuisine, infused with passion, creativity, and a deep respect for tradition. Uncover the secrets behind Chef Akira Back’s delectable creations and embark on a gastronomic adventure that tantalizes the senses. Experience the culinary brilliance of a true culinary visionary today.

saltedcaramelsauce 13

Carmel souce

Ingredients :  Sugar 200gm  Tape water 4 tbsp  Glucose 200gm 

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.

Daal Baati

Daal Baati

Ingredients Moong ki daal ¼ cup Masoor ki daal ¼