وان ٹون

Home » Recipes » Urdu Recipes » وان ٹون
Wonton

اجزا

 

  • (مرغی کا گوشت ایک پیالی (بغیر ہڈی کے
  • (سیاہ مرچ آدھا چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • نمک حسبِ ضرورت
  • سویا ساس ایک چائے کا چمچ
  • چلی ساس ایک چائے کا چمچ
  • سموسے کی پٹیاں حسبِ ضرورت
  • میدہ دو کھانے کے چمچ
  • پانی حسبِ ضرورت
  • آئل تلنے کےلئے

ترکیب

  1. دیگچی میں ایک پیالی پانی اور چکن ڈال کر پکنے رکھ دیں۔
  2. جب پانی خشک ہو جائے تو نمک، سیاہ مرچ، سویا ساس اور چلی ساس ملا کر اچھی طرح مِکس کریں۔
  3. سموسے کی پٹی لے کر ایک کھانے کا چمچ مکسچر درمیان میں رکھیں اور پٹی کو پوٹلی کی شکل دیں۔
  4. اسی طرح بقیہ پٹیوں کو بھی فلنگ رکھ کر پوٹلی بنالیں۔
  5. پیالی میں میدہ اور پانی ملا کر لئی سی بنالیں اس لئی کو پوٹلیوں کے کناروں پر لگا کر انہیں دبا دیں۔
  6. کڑاہی میں آئل گرم کریں اور دو دو کرکے پوٹلیوں کو ڈیپ فرائی کرلیں۔
  7. عید ٹرالی کےلئے وان ٹون منفرد اسنیک ہے اسے کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔

 

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

foodies 2

To Foodies

When someone talks about food, definitely he or she is the foodie in themself. A foodie is someone who is extremely passionate about food. It’s a way of life for them.

a cauliflower wings resize

Cauliflower Wings Recipe

Preheat oven to 230 degrees C. Line two large baking sheets with parchment paper.Make batter and combine flour, milk and garlic powder in a medium bowl.

black bean

Black Bean Salad

Mix lemon juice, salt, black pepper and cut onion and tomato and mix them, Add boil beans in it and serve them.

brownrice

Brown Rice with Vegetables

Cook rice. Once cooked, set aside. In a wok or large fry pan heat the oil and stir fry the onion. After a couple of minutes add the red capsicum and keep stir frying for a few more minutes