منی بلینس

Home » Recipes » Urdu Recipes » منی بلینس
Mini Blinis

اجزا

 

  • میدہ ایک پیالی
  • گندم کا آٹا آدھی پیالی
  • خمیر ایک کھانے کا چمچ
  • شکر دو کھانے کے چمچ
  • انڈے دو عدد
  • نمک حسبِ ضرورت
  • (مکھن چالیس گرام (پگھلا ہوا
  • (دودھ ایک پیالی (نیم گرم
  • :گارنشنگ کےلئے
  • سار کریم آدھی پیالی
  • چیریز آدھی پیالی

ترکیب

 

  • انڈوں کی سفیدیاں اور زردیاں علیحدہ نکال لیں۔
  • ایک پیالی دودھ میں خمیر، میدہ اور گندم کا آٹا گھول لیں، شکر، انڈوں کی زردیاں اور نمک بھی مِلا لیں۔
  • فوڈ ریپر سے ڈھک کر تیس منٹ کے لئے گرم جگہ پر رکھ دیں۔
  • خمیر پُھول کر دگنا ہو جائے تو پگھلا ہوا مکھن ملا لیں، پیالی میں انڈوں کی سفیدیاں پھینٹ کر نمک ملا کر اس مکسچر کو خمیر میں ملا دیں۔
  • نان اسٹک فرائنگ پین میں ذرا سا مکھن گرم کریں اور ایک بڑا چمچ مکسچر پین کے درمیان میں پھیلا کر ڈالیں۔
  • پلٹ کر دونوں اطراف سے بلینس کو گولڈن براؤن سینک لیں۔
  • بقیہ بیٹر کے اسی طرح بلینس بنالیں، پلیٹ میں نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔
  • سرونگ پلیٹ میں بلینس رکھ کر ایک کھانے کا چمچ سار کریم ہر بلینس کے اوپر پھیلا دیں، اوپر سے چیری سجا دیں۔

 

 

You May Like

Chef Nancy Silverton Biography (USA)

Discover the inspiring journey of Chef Nancy Silverton, an acclaimed culinary artist based in the USA. From her humble beginnings to becoming a trailblazing chef, explore the story of Nancy Silverton’s rise to fame. Learn about her innovative approach to Italian cuisine, her award-winning restaurants, and her influential role in shaping the culinary landscape. Immerse yourself in the world of this culinary maestro and get a taste of her passion for flavors and dedication to gastronomic excellence. Uncover the secrets behind Chef Nancy Silverton’s success and experience the artistry of her culinary creations.

Aalo or chicken k lollypops

Twitter @ChefGulzarHussa Instagram @Chefgulzar Facebook page www.facebook.com/chefgulzarrecipes For Business inquiries:

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Red Potato

لال آلو

اجزا   (آلو ایک کلو (چھوٹے اور اُبلے ہوئے کشمیری

Rice With Peas

مٹر چاول

اجزا   چاول 2کپ مٹر 1کپ پیاز 1عدد زعفران 1

orange

Orange Lamb Chops

Combine 1 tablespoon olive oil,lamb, rind, and juice in a large zip-top plastic bag and coat lamb well. Let stand for 10 minutes in that bag. Remove lamb from bag; sprinkle evenly with salt and pepper.

Red Potato

لال آلو

اجزا   (آلو ایک کلو (چھوٹے اور اُبلے ہوئے کشمیری