Search

مقلوبہ

Home » Recipes » Urdu Recipes » مقلوبہ
Maqlooba

اجزا

 

  • سیلا چاول آدھا کلو
  • مٹن آدھا کلو
  • ادرک لہسن کا پیسٹ دو کھانے کے چمچ
  • پیاز دو عدد
  • کالی مرچ ایک چائے کا چمچ
  • (ہلدی ایک چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • (گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ (پسا ہوا
  • پیپریکا پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ
  • دار چینی دو سے تین ڈنڈیاں
  • نمک حسب ذائقہ
  • تیل دو سے تین کھانے کے چمچ
  • بینگن ایک عدد
  • تورئی ایک عدد
  • گوبھی ایک عدد

ترکیب

 

  • چاولوں کو دھو کر صاف کرلیں اور دو گھنٹوں کے لئے بھگو دیں۔
  • پھر چاولوں کو ایک کنی ابال لیں اور چھان کر ایک طرف رکھیں۔
  • پھر ایک پتیلی میں پانی، ادرک لہسن کا پیسٹ، پیاز، کالی مرچ، پسی ہلدی، پسا گرم مصالحہ، پیپریکا پاؤڈر، دار چینی، مٹن اور نمک شامل کرکے اتنا ابالیں کہ یخنی اور گوشت الگ ہوجائیں۔
  • اب اسے چھان کر گوشت اور یخنی الگ کرلیں۔
  • پھر ایک پین میں تیل گرم کرکے بینگن، تورئی اور گوبھی کو فرائی کرکے الگ کرلیں۔
  • اب ایک پتیلی میں پہلے ابلا ہوا گوشت شامل کریں۔
  • پھر فرائی کیے ہوئے بینگن، تورئی اور گوبھی سیٹ کریں۔
  • آخر میں چاول شامل کرکے سیٹ کرلیں۔
  • اب یخنی کو اوپر سے ڈال کر دم پر لگا دیں۔
  • دم پورا ہوجائے تو اسے پلٹ کر نکال لیں اور گرم گرم سرو کریں۔

 

 

You May Like

10 Best Burger in Brisbane (Australia)

Craving the juiciest burgers in Brisbane? Discover the top 10 burger joints that will satisfy your taste buds and leave you wanting more. From classic cheeseburgers to gourmet creations, explore the best burger spots in Brisbane, Australia, and indulge in a mouthwatering culinary experience like no other.

KidsPlateLunchbox

Healthy Lunch Ideas for Kids

From pasta to pizza and even dessert, we’ve got simple and healthy lunch ideas that your kids will love. But before you open the fridge consider this; the first step toward success is to let your children make lunch decisions.

IMG 20191019 025944

Seekh qeema

Ingredients.  1kg beef mince  1/2 cup Italia olive oil 1tbsp 

1565078765 hqdefault

Upma

Recipe for Beginners – Upma is a common South Indian

Chef Helmut Österreicher Biography (Austria)

Discover the extraordinary journey of Chef Helmut Österreicher, a culinary genius from Austria. Explore his remarkable career, innovative cooking techniques, and passion for creating unforgettable dining experiences. Uncover the secrets behind his mouthwatering dishes and how he has become a renowned name in the world of gastronomy. Immerse yourself in the fascinating life of Chef Helmut Österreicher and be inspired by his culinary artistry. Experience a taste of Austria like never before.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Naan Khatai

نان خطائی

اجزا   میدہ ایک کپ نمک ایک چٹکی بیکنگ پاؤڈر

Okra With Meat

بھنڈی گوشت

اجزا گوشت آدھا کلو بھنڈی آدھا کلو پیاز (سلائس) ایک