قیمے کے سموسے

Home » Recipes » Urdu Recipes » قیمے کے سموسے
Qeemay Kay Samosay

اجزا

 

  • قیمہ ایک پاؤ (Mince 250 gm)
  • ادرک اور لہسن کا پیسٹ ایک چائے کا چمچ (Ginger garlic paste 1 tsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • پیاز ایک عدد (باریک کٹی ہوئی) (Onion 1 finely cut)
  • ہرا دھنیا ایک گٹھی (Fresh coriander 1 bunch)
  • لیموں کا رس ایک عدد (Lemon juice 1)
  • کُٹی کالی مرچ ایک چائے کا چمچ (Black pepper 1 tsp chopped)
  • ہری مرچ چار عدد (باریک کٹی ہوئی) (Green chillies 4 finely cut)
  • زیرہ ایک چائے کا چمچ (بھنا اور پسا ہوا) (Cumin 1 tsp roast and grind)
  • سموسے کی پٹیاں بارہ عدد (Samosa’s bandages 12)
  • تیل حسبِ ضرورت (Oil as required)

ترکیب

  1. فرائنگ پین میں مشین کا بنا ہوا قیمہ، ادرک اور لہسن کا پیسٹ اور نمک ڈال کر پانی خشک کریں اور چولہا بند کر دیں۔
  2. پھر ٹھنڈا ہونے پر اس میں باریک کٹی پیاز، باریک کٹا ہرا دھنیا، لیموں کا رس، کُٹی کالی مرچ، باریک کٹی ہری مرچ ڈال دیں۔
  3. اور ساتھ ہی بھنا اور پسا ہوا زیرہ شامل کریں۔
  4. اور اس کو سموسے کی پٹیوں میں بھر کر انڈے میں کوٹ کریں۔
  5. اس کے بعد تیل گرم کرکے سموسوں کو ڈیپ فرائی کرلیں۔ قیمے کے سموسے تیار ہیں۔

 

You May Like

Chef Renato Mekolli Biography (Albania)

Discover the culinary journey of Chef Renato Mekolli, an Albanian culinary maestro renowned for his gastronomic creations. From his humble beginnings to international recognition, explore the life and passion of this talented chef. Learn about his innovative techniques, signature dishes, and the influence of Albanian cuisine on his culinary style. Immerse yourself in the world of Chef Renato Mekolli and savor the flavors of his remarkable culinary legacy.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.

Daal Baati

Daal Baati

Ingredients Moong ki daal ¼ cup Masoor ki daal ¼