مکھن والے بسکٹ

Home » Recipes » Urdu Recipes » مکھن والے بسکٹ
Butter Biscuits

اجزا

 

  • پسی چینی دو سو گرام
  • مکھن دو سو پچاس گرام
  • میدہ چار سو گرام
  • دودھ دو کھانے کے چمچ
  • پسی چینی سو گرام (کوٹنگ کے لیے(
  • نمک ایک چٹکی

ترکیب

  • سوس پین میں مکھن درمیانی آنچ پر ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں اور ایک پیالے میں ڈال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔
  • اب اس میں پسی چینی، نمک اور دودھ شامل کر کے پھینٹتے جائیں۔
  • پھر اس میں میدہ مکس کر کے ڈو تیار کریں اور ٹھنڈا ہونے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
  • اس کے بعد ڈو کو فریج سے نکال کر ایک انچ لمبے اور ڈھائی سینٹی میٹر چوڑے ٹکڑے کاٹیں اور پسی چینی سے کوٹ کر کے فریج میں بیس منٹ کے لیے رکھ دیں۔
  • آخر میں اسے پہلے سے گرم اوون میں دس منٹ بیک کر لیں۔
  • مکھن والے مزے دار بسکٹس تیار ہیں۔

 

You May Like

Chef Rokonuzzaman Rokon Biography (Bangladesh)

Meta Description: Discover the inspiring journey of Chef Rokonuzzaman Rokon, a renowned culinary expert from Bangladesh. Learn about his passion for cooking, unique culinary creations, and dedication to promoting Bangladesh’s gastronomic heritage. Explore his achievements, culinary philosophy, and contributions to the culinary world.

maghaz

7 Bizarre foods to eat in Pakistan

If you are a local or tourist and planning to eat what you never think of then go for bizarre foods to eat in Pakistan… Either you will love or you will pit it.. We dare you to try it..

So, Here we go with 10 different bizarre foods to eat in Pakistan,

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Puri

پوری

اجزا   میدہ ایک کپ آٹا ایک کپ نمک آدھا