Search

مکھن والے بسکٹ

Home » Recipes » Urdu Recipes » مکھن والے بسکٹ
Butter Biscuits

اجزا

 

  • پسی چینی دو سو گرام
  • مکھن دو سو پچاس گرام
  • میدہ چار سو گرام
  • دودھ دو کھانے کے چمچ
  • پسی چینی سو گرام (کوٹنگ کے لیے(
  • نمک ایک چٹکی

ترکیب

  • سوس پین میں مکھن درمیانی آنچ پر ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں اور ایک پیالے میں ڈال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔
  • اب اس میں پسی چینی، نمک اور دودھ شامل کر کے پھینٹتے جائیں۔
  • پھر اس میں میدہ مکس کر کے ڈو تیار کریں اور ٹھنڈا ہونے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
  • اس کے بعد ڈو کو فریج سے نکال کر ایک انچ لمبے اور ڈھائی سینٹی میٹر چوڑے ٹکڑے کاٹیں اور پسی چینی سے کوٹ کر کے فریج میں بیس منٹ کے لیے رکھ دیں۔
  • آخر میں اسے پہلے سے گرم اوون میں دس منٹ بیک کر لیں۔
  • مکھن والے مزے دار بسکٹس تیار ہیں۔

 

You May Like

1563655178 maxresdefault

Chicken Crispy Pakora

Twitter @ChefGulzarHussa Instagram @Chefgulzar Facebook page www.facebook.com/chefgulzarrecipes For Business inquiries:

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Chef Zakir Qureshi of Biography

Discover the culinary journey of Chef Zakir Qureshi, a renowned master chef and culinary genius. From his humble beginnings to becoming a household name, delve into the life and achievements of this culinary maestro. Learn about Chef Zakir’s passion for cooking, his innovative techniques, and his commitment to preserving traditional flavors. Uncover the secrets behind his signature dishes and gain insights into his culinary philosophy. Immerse yourself in the fascinating world of Chef Zakir Qureshi, where creativity meets gastronomy, and prepare to be inspired by his extraordinary culinary expertise.