Search

مصالحہ روسٹ چکن

Home » Recipes » Urdu Recipes » مصالحہ روسٹ چکن
Masala Roast Chicken

اجزا

 

  • (چکن ایک عدد ﴿آٹھ ٹکڑے
  • لیموں کا رس چار چائے کے چمچ
  • ثابت لال مرچ آٹھ عدد
  • (لہسن کے جوئے آٹھ عدد (بغیر چھلے
  • دہی ایک پیالی
  • تیل آدھی پیالی
  • (کالی مرچ ایک چائے کا چمچ (ثابت
  • سفید زیرہ ایک چائے کا چمچ
  • چرغہ مصالحہ ایک کھانے کا چمچ
  • (ادرک دو کھانے کے چمچ ﴿پسی ہوئی
  • نمک حسب ذائقہ

ترکیب

 

  • پہلے چکن پر گہرے کٹ لگائیں اور اچھی طرح دھولیں۔
  • اب ثابت لال مرچ، یغیر چھلے لہسن کے جوئے، ثابت کالی مرچ اور سفید زیرہ ملاکر پیس لیں۔
  • پھر چکن کے ٹکڑوں پر دہی، پسی ہوئی ادرک، پسا مصالحہ، چرغہ مصالحہ، لیموں کا رس اور نمک لگائیں اور ایک دیگچی میں ڈال کر پکنے کے لیے رکھ دیں۔
  • جب مصالحہ اور چکن کا پانی خشک ہوجائے تو اس میں تیل ڈالیں۔
  • ساتھ ہی بڑے چمچے سے چکن کو اُلٹ پلٹ کرتے رہیں، تاکہ وہ چاروں طرف سے اچھی طرح پک جائے۔
  • جب مصالحہ تیل کے ساتھ بھن جائے تو ہلکی آنچ پر توے پر دَم لگائیں۔
  • پانچ منٹ بعد مزے دار مصالحہ روسٹ چکن تیار ہے۔

 

 

You May Like

Nawabi Kabab Recipe

Nawabi Kabab Recipe

Ingredients 500 gm Chicken mince 1 Chicken cube 25 gm Pistachio, ground 25 gm Almond ground 1 tbsp Pepper crushed National 1 tbsp Ginger

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Chef Zakir Qureshi of Biography

Discover the culinary journey of Chef Zakir Qureshi, a renowned master chef and culinary genius. From his humble beginnings to becoming a household name, delve into the life and achievements of this culinary maestro. Learn about Chef Zakir’s passion for cooking, his innovative techniques, and his commitment to preserving traditional flavors. Uncover the secrets behind his signature dishes and gain insights into his culinary philosophy. Immerse yourself in the fascinating world of Chef Zakir Qureshi, where creativity meets gastronomy, and prepare to be inspired by his extraordinary culinary expertise.