Search

تندوری تکے

Home » Recipes » Urdu Recipes » تندوری تکے
Tandoori Tikka

اجزا

 

  • گوشت کی بوٹیاں ایک کلو
  • پیاز آدھا کلو
  • گھی آدھا کلو
  • دہی آدھا کلو
  • کچا پپیتا آدھا کلو
  • لہسن ادرک کا پیسٹ دو کھانے کے چمچ
  • زیرہ دو کھانے کے چمچ
  • تِل دو کھانے کے چمچ
  • خشخاش دو کھانے کے چمچ
  • (چنے دو سو گرام (بُھنے اور پسے ہوئے
  • نمک حسبِ ضرورت

ترکیب

 

  • پیاز اور تمام مصالحوں کو تھوڑے گھی میں تَل کر نکال لیں اور پپیتے کے ساتھ سِل پر پیس لیں۔
  • اس مرکب میں چنے، پسی ہوئی ادرک لہسن، نمک اور دہی ملا کر خوب اچھی طرح گوندھ لیں۔
  • یہ مرکب گوشت کی بوٹیوں پر اچھی طرح مَلیں اور انہیں کم از کم تین گھنٹے اسی حالت میں پڑا رہنے دیں۔
  • انہیں کسی تھالی میں پھیلا کر اوون، بھٹی یا تنور میں رکھیں اور کوئی تھال اس کے اوپر رکھ دیں۔
  • کچھ دیر بعد اس برتن کو اُٹھا کر تِکوں کی حالت کا اندازہ لگائیے۔
  • اگر سُرخی آگئی ہوتو تنور سے نکال لیجئے اور گرم گرم روٹی یا پراٹھوں کے ساتھ سَرو کریں۔

 

 

You May Like

Chef Isabel Paula Biography (Angola)

Discover the culinary journey of Chef Isabel Paula, an extraordinary talent from Angola. Immerse yourself in her rich heritage and innovative cooking techniques as she redefines traditional Angolan cuisine. Explore her inspiring story, achievements, and passion for gastronomy in this captivating biography. Join Chef Isabel Paula on a gastronomic adventure like no other!

Chef Chen’s Biography

Discover the culinary journey of Chef Chen, a master of flavors and innovation. From humble beginnings to becoming a renowned chef, Chef Chen’s biography reveals his passion for creating tantalizing dishes that transcend borders. Immerse yourself in his world as you uncover the secrets behind his culinary prowess and explore the inspiration that fuels his creativity. Join Chef Chen on a gastronomic adventure that will awaken your taste buds and leave you craving for more. Embark on this culinary odyssey and witness firsthand why Chef Chen is celebrated as a true culinary virtuoso.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography