Search

بیکڈ چکن اِسٹرپس ود ویجی ٹیبل

Home » Recipes » Urdu Recipes » بیکڈ چکن اِسٹرپس ود ویجی ٹیبل
Baked Chicken Strips with Vegetables

اجزا

 

  • (چکن بریسٹ دو عدد ﴿اسٹرپس
  • (کالے مشروم تین سے چار عدد ﴿گرم پانی میں بھیگے ہوئے
  • (ادرک ایک عدد ﴿درمیانہ ٹکڑا اور لمبی کٹی ہوئی
  • (لہسن کے جوئے تین سے چار عدد ﴿کٹا ہوا
  • (پالک آدھا گٹھی ﴿چھوٹی کٹی ہوئی
  • (ہری پیاز دو عدد (باریک کٹی ہوئی
  • (ٹماٹر تین عدد ﴿اُبلے اور لمبے کٹے ہوئے
  • (شملہ مرچ ایک عدد (باریک کٹی ہوئی
  • (گاجر ایک عدد ﴿درمیانی، باریک کٹی ہوئی
  • (مٹر آدھی پیالی ﴿اُبلے ہوئے
  • نمک حسب ذائقہ
  • (کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ ﴿کٹی ہوئی
  • اوریگانو آدھا چائے کا چمچ
  • فریش کریم آدھا کپ
  • وویسٹر سوس دو کھانے کے چمچ
  • ٹماٹر کا پیسٹ دو کھانے کے چمچ
  • تیل دو کھانے کے چمچ
  • چکن کی یخنی آدھا کپ

ترکیب

 

  • ایک پیالے میں چکن، تمام کٹی سبزیاں اور اُبلے ہوئے مٹر شامل کریں۔
  • ساتھ میں نمک، کٹی کالی مرچ، اوریگانو، فریش کریم، وویسٹر ساس اور ٹماٹر کا پیسٹ شامل کرکے خوب اچھی طرح سے میری نیٹ کرلیں۔
  • اب اس میں تیل اور چکن کی یخنی بھی شامل کریں۔
  • اوون میں ایک سو نوے ڈگری پر پندرہ سے بیس منٹ کے لیے بیک کریں۔
  • گولڈن ہونے پر نکال کر اُبلے ہوئے چاولوں کے ساتھ گرما گرم پیش کریں۔

 

 

You May Like

Chef Saman Dissanayake Biography (Sri Lanka)

Discover the culinary journey of renowned Sri Lankan chef Saman Dissanayake. From humble beginnings to international acclaim, delve into his inspiring story of passion, innovation, and gastronomic expertise. Explore Chef Saman’s creative flair, signature dishes, and his profound impact on Sri Lankan cuisine. Uncover the secrets behind his award-winning recipes and get a glimpse into his extraordinary career. Join us as we celebrate the extraordinary life of Chef Saman Dissanayake, a culinary visionary who has left an indelible mark on the world of food.

Chef Peter Gilmore Biography (Australia)

Discover the culinary journey of renowned Australian chef Peter Gilmore. Delve into his creative mastery, innovative dishes, and passion for seasonal ingredients. Uncover the secrets behind his award-winning restaurants and be inspired by his commitment to pushing the boundaries of gastronomy. Immerse yourself in the extraordinary world of Chef Peter Gilmore, where culinary artistry meets nature’s finest flavors.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Goat’s cheese & caramelised onion frittata with a lemony green salad

فریٹاٹا

اجزا   تیل ایک کھانے کے چمچ (مشروم ایک کپ