Search

بھاپ میں پکے ہوئے مرغی کے بن

Home » Recipes » Urdu Recipes » بھاپ میں پکے ہوئے مرغی کے بن
Steamed Chicken Buns

اجزا

 

  • آٹے کے لیے
  • میدہ آدھا کلو (Refined flour ½ kg)
  • بیکنگ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ (Baking powder 1 tsp)
  • سرکہ چار کھانے کے چمچ (Vinegar 4 tbsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • بھرنے کے لیے:
  • مرغی کا قیمہ آدھا کلو (Chicken mince ½ kg)
  • لہسن اور ادرک کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ (Garlic and ginger paste 1 tbsp)
  • اووسٹر ساس دو کھانے کے چمچ (Oyster sauce 2 tbsp)
  • سویا ساس دو کھانے کے چمچ (Soy sauce 2 tbsp)
  • کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ (کُٹی ہوئی) (Black pepper ½ tsp crushed)
  • کارن فلور پانچ کھانے کے چمچ (پانی میں گُھلا ہوا) (Corn flour 5 tbsp dissolved in water)
  • پیاز تین عدد (Onion 3)
  • تِلوں کا تیل تین کھانے کے چمچ (Sesame seed oil 3 tbsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • تیل تین کھانے کے چمچ (Oil 3 tbsp)

ترکیب

 

  • میدے میں بیکنگ پاؤڈر(baking powder) ، نمک اور سرکہ ملا (mix)کر نیم گرم پانی سے نرم آٹا گوندھ (knead) لیں۔
  • آٹے کو پلاسٹک (plastic) میں لپیٹ کر دو گھنٹوں کے لیے رکھ دیں۔
  • دیگچی میں تیل گرم کرکے پیاز سنہری کریں اور لہسن ادرک پیسٹ (paste) ڈال کر دو منٹ تک تلیں (fry) اور پھر قیمہ بُھونیں (roast)۔
  • اس میں کالی مرچ، اووسٹر ساس (oyster sauce)، سویا ساس (soy sauce)، تِل کا تیل اور نمک شامل کرکے بُھونیں (roast)۔
  • کارن فلور (corn flour) ڈال کر آمیزہ گاڑھا کر لیں۔اب چولہا بند کردیں۔
  • آٹے کی روٹی بیلیں اور پیالی کی مدد سے گول ٹکڑے کاٹ (cut) لیں۔
  • درمیان میں مرغی کا آمیزہ (mixture) ڈالیں اور بن کی طرح سے گول کرلیں۔
  • اسٹیمر (steamer)میں پانی بھریں اور بن کو اسٹیمر (steamer) میں پچس منٹ کے لیے رکھ کر نکالیں اور گرما گرم پیش (serve)کریں۔

 

 

You May Like

Tikka Samosa

تکہ سموسہ

اجزآ چکن بریسٹ دو عدد لیموں کا رس دو کھانے

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Arbi Tikkay

عربی تکے

اجزا   گوشت آدھا کلو گھی ساٹھ گرام ادرک ایک

Chef Johari Edrus Biography (Malaysia)

Discover the culinary journey of Chef Johari Edrus, a renowned Malaysian chef. From humble beginnings to becoming a culinary icon, explore his fascinating life and passion for creating exquisite dishes. Delve into Chef Johari’s culinary expertise, cultural influences, and innovative cooking techniques that have made him a true master in the Malaysian culinary scene. Uncover the secrets behind his signature recipes and be inspired by his dedication to promoting Malaysian cuisine on a global scale. Join us as we unravel the story of Chef Johari Edrus, a culinary virtuoso shaping the flavors of Malaysia.

pasta

Chicken Pineapple Pasta Salad

In medium bowl combine yogurt, mayonnaise, soy sauce, honey, salt and pepper, and pineapple juice. Set aside to thicken. Now add, stir together chicken, Italia   pasta, celery, almonds and green onion. 

10 Best Pizza Places in Rawalpindi

Discover the ultimate list of Rawalpindi’s top 10 pizza places that will satisfy your cravings. From authentic Italian flavors to mouthwatering toppings, these pizzerias guarantee a delightful culinary experience. Indulge in a slice of heaven at these handpicked establishments, known for their quality ingredients, friendly service, and cozy ambience. Whether you’re a pizza connoisseur or simply seeking a delicious meal, explore these culinary gems and treat your taste buds to the best pizza in Rawalpindi.

10 Best Breakfast Places in Medina (Saudi Arabia)

Discover the top 10 breakfast places in Medina, Saudi Arabia, offering a delightful culinary experience to kick-start your day. Indulge in a variety of mouthwatering dishes, from traditional Middle Eastern delights to international flavors, all served in charming and inviting settings. Explore our handpicked selection of Medina’s finest breakfast spots and savor a memorable morning dining experience in the heart of Saudi Arabia.