Search

بھاپ میں پکے ہوئے مرغی کے بن

Home » Recipes » Urdu Recipes » بھاپ میں پکے ہوئے مرغی کے بن
Steamed Chicken Buns

اجزا

 

  • آٹے کے لیے
  • میدہ آدھا کلو (Refined flour ½ kg)
  • بیکنگ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ (Baking powder 1 tsp)
  • سرکہ چار کھانے کے چمچ (Vinegar 4 tbsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • بھرنے کے لیے:
  • مرغی کا قیمہ آدھا کلو (Chicken mince ½ kg)
  • لہسن اور ادرک کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ (Garlic and ginger paste 1 tbsp)
  • اووسٹر ساس دو کھانے کے چمچ (Oyster sauce 2 tbsp)
  • سویا ساس دو کھانے کے چمچ (Soy sauce 2 tbsp)
  • کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ (کُٹی ہوئی) (Black pepper ½ tsp crushed)
  • کارن فلور پانچ کھانے کے چمچ (پانی میں گُھلا ہوا) (Corn flour 5 tbsp dissolved in water)
  • پیاز تین عدد (Onion 3)
  • تِلوں کا تیل تین کھانے کے چمچ (Sesame seed oil 3 tbsp)
  • نمک حسبِ ذائقہ (Salt to taste)
  • تیل تین کھانے کے چمچ (Oil 3 tbsp)

ترکیب

 

  • میدے میں بیکنگ پاؤڈر(baking powder) ، نمک اور سرکہ ملا (mix)کر نیم گرم پانی سے نرم آٹا گوندھ (knead) لیں۔
  • آٹے کو پلاسٹک (plastic) میں لپیٹ کر دو گھنٹوں کے لیے رکھ دیں۔
  • دیگچی میں تیل گرم کرکے پیاز سنہری کریں اور لہسن ادرک پیسٹ (paste) ڈال کر دو منٹ تک تلیں (fry) اور پھر قیمہ بُھونیں (roast)۔
  • اس میں کالی مرچ، اووسٹر ساس (oyster sauce)، سویا ساس (soy sauce)، تِل کا تیل اور نمک شامل کرکے بُھونیں (roast)۔
  • کارن فلور (corn flour) ڈال کر آمیزہ گاڑھا کر لیں۔اب چولہا بند کردیں۔
  • آٹے کی روٹی بیلیں اور پیالی کی مدد سے گول ٹکڑے کاٹ (cut) لیں۔
  • درمیان میں مرغی کا آمیزہ (mixture) ڈالیں اور بن کی طرح سے گول کرلیں۔
  • اسٹیمر (steamer)میں پانی بھریں اور بن کو اسٹیمر (steamer) میں پچس منٹ کے لیے رکھ کر نکالیں اور گرما گرم پیش (serve)کریں۔

 

 

You May Like

1593221593 maxresdefault

Pear and Brie Bruschetta by Tarla Dalal

Pear and Brie Bruschetta, Recipe Link : http://www.tarladalal.com/Pear-and-Brie-Bruschetta-41157r ———————————————————————————————— Tarla

Chef Kim Dae-chun Biography (Korea)

Discover the culinary journey of Chef Kim Dae-chun, a renowned Korean chef known for his innovative fusion cuisine. Explore his inspiring story, from humble beginnings to international recognition, as he blends traditional Korean flavors with modern techniques. Delve into Chef Kim’s passion for creating exquisite dishes that tantalize the taste buds and learn about his dedication to preserving and promoting Korean gastronomy. Get a taste of Chef Kim’s remarkable career and culinary expertise in this captivating biography.

Chef Farid Beloucif Biography (Algeria)

Discover the culinary journey of Chef Farid Beloucif, the renowned Algerian chef. From his humble beginnings in Algeria to his rise to international acclaim, explore his passion for blending traditional Algerian flavors with modern gastronomy techniques. Immerse yourself in his fascinating story and get inspired by his innovative culinary creations. Delve into the world of Chef Farid Beloucif and experience the flavors of Algeria like never before.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Goat’s cheese & caramelised onion frittata with a lemony green salad

فریٹاٹا

اجزا   تیل ایک کھانے کے چمچ (مشروم ایک کپ