Search

اسٹر فرائی ویجیٹیبل

Home » Recipes » Urdu Recipes » اسٹر فرائی ویجیٹیبل
Stir Fried Vegetables

اجزا

 

  • پیاز چھوٹا ایک عدد (باریک کٹا ہوا) (Onion 1 small chopped)
  • مارو کدو آدھا (باریک کٹا ہوا) (Ash gourd ½ thinly sliced)
  • گاجر ایک عدد (کٹی ہوئی) (Carrot 1 thinly sliced)
  • ادرک ایک کھانے کےچمچ (باریک کٹے ہوئے) (Ginger 1 tbsp thinly sliced)
  • ہری شملہ مرچ آدھا کپ (کٹی ہوئی) (Capsicum ½ cup sliced)
  • چینی ڈیڑھ کھانے کا چمچ (Sugar 1 ½ tbsp)
  • سرکہ دو کھانے کے چمچ (Vinegar 2 tbsp)
  • سویا ساس ایک کھانے کا چمچ (Soya sauce 1 tbsp)
  • سیسیمی سیڈ آئل دو کھانے کے چمچ (Sesame seed oil 2 tbsp)
  • چکن سٹاک ایک تہائی کپ (Chicken stock 1/3 cup)
  • کارن فلور پیسٹ ایک چائے کا چمچ (Corn flour paste 1 tsp)
  • اوسٹر ساس دو کھانے کے چمچ (Oyster sauce 2 tbsp)
  • آئل تین کھانے کے چمچ (Oil 3 tbsp)

ترکیب

  • ایک پیالے میں سرکہ، چینی، سویا ساس، سیسیمی سیڈ آئل، اوسٹر ساس اور چکن سٹاک ڈال کر مِکس (mix) کریں۔
  • اب اس مکسچر ساس کو الگ رکھ دیں۔
  • ایک گلاس میں ایک کھانے کا چمچ ٹھنڈے پانی میں کارن فلور ڈال کر اچھی طرح مِکس (mix) کریں۔
  • اب چولہا جلا کر تیز آنچ (direct heat) پر پین کو تیس سیکنڈ (30 sec)کےلئے گرم کریں۔
  • اور پھر آنچ ہلکی (low heat) کردیں۔
  • اب پین میں دو کھانے کے چمچ آئل ڈال دیں اور اس میں پیاز ڈال کرتھوڑا سا فرائی (fry) کریں۔
  • اب اس مں مارو کدو، گاجر، ادرک، شملہ مرچ ڈال کر دو منٹ (2 mins)کے لئے فرائی (fry) کریں۔
  • اب اس میں تمام ساس کا مکسچر ڈال دیں۔ اور مزید ایک منٹ (1 min)تک پکائیں۔
  • اب اس میں کارن فلور (corn flour) کا پیسٹ ڈال کر اس کو تھوڑا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔  مزے دار اسٹر فرائڈ ویجیٹیبل تیار ہے۔

 

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Arbi Tikkay

عربی تکے

اجزا   گوشت آدھا کلو گھی ساٹھ گرام ادرک ایک

Chef Florence Tan Biography (Malaysia)

Discover the incredible journey of Chef Florence Tan, a renowned culinary expert from Malaysia. Uncover her passion for cooking, exquisite flavors, and dedication to preserving traditional Malaysian cuisine. Delve into her inspiring story and explore her culinary achievements that have made her a celebrated figure in the world of gastronomy. Immerse yourself in the rich cultural heritage and tantalizing recipes brought to life by Chef Florence Tan, an epitome of culinary excellence.

10 Best Burger in Riyadh (Saudi Arabia)

Discover the ultimate culinary delight in Riyadh, Saudi Arabia with our list of the top 10 best burgers. From mouthwatering classics to innovative creations, indulge in the juiciest patties, freshest ingredients, and tantalizing flavors that will leave you craving for more. Uncover the perfect burger joint in Riyadh and satisfy your taste buds with this ultimate guide!

10 Best Pizza Places in Dammam (Saudi Arabia)

Discover the tastiest pizza in Dammam, Saudi Arabia! Indulge in a delightful culinary journey at these top 10 pizza places. From traditional classics to innovative flavors, these establishments offer a mouthwatering selection. Find your perfect slice of heaven in Dammam today!

oklo

“The Truth About 11 Common Pakistani Food Myths You Probably Believe”

Our parents often warn us not to eat ice cream and other cold treats when we have a bad throat. However, because ice cream is so cold and soft, it can actually help soothe your throat and get rid of the irritation briefly, by reducing inflammation. Plain flavors of ice cream with a smooth consistency work best to soothe a sore throat.

10 Best Pizza Places in Dublin (Ireland)

Discover the mouthwatering flavors of Dublin’s top 10 pizza places. From authentic Italian classics to innovative creations, explore the best pizza joints in Dublin, Ireland. Indulge in a slice of heaven at these must-visit spots.