Search

تِل والے رولز

Home » Recipes » Urdu Recipes » تِل والے رولز
Sesame Rolls

اجزا

 

  • مرغی کا گوشت آدھی پیالی (بغیر ہڈی) (Boneless chicken ½ cup)
  • لیموں ایک عدد (Lemon 1)
  • ڈبل روٹی تین سلائس(Bread slices 3)
  • ہری مرچ چار عدد (چوپ کی ہوئی) (Green chillies 4 chopped)
  • آلو ایک پیالی (اُبال کر بُھرتہ بنالیں) (Potatoes 1 cup boiled and mashed)
  • تِل ایک چوتھائی پیالی (Sesame seeds ¼ cup)
  • پسا ہوا گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ (Hot spices powder ½ tsp)
  • نمک آدھا چائے کا چمچ (Salt ½ tsp)
  • تیل تلنے کے لیے (Oil for frying)

ترکیب

 

  • گوشت کو گرائنڈر (grinder) میں ڈال کر باریک کرلیں۔
  • ایک پیالے میں مرغی کا گوشت، ہری مرچ، نمک، گرم مصالحہ اور آلو ڈالیں اور لیموں نچوڑ کر ملالیں (mix)۔
  • اس آمیزے کے رول (rolls) بنائیں۔
  • ڈبل روٹی کے سلائس (slice)کو ہاتھوں سے چورہ کرکے اس میں تِل ملا لیں (mix)۔
  • رول ڈبل روٹی اور تِل والے آمیزے (mixture) میں اچھی طرح سے لپیٹ لیں۔
  • کڑاہی میں تیل گرم کریں۔
  • رول (rolls) اس میں سنہری (golden) رنگ آنے تک تَل (fry) کر جاذب کاغذ (absorbent paper) پر نکال لیں۔

 

 

You May Like

Chef Patience Makaza Biography (Zimbabwe)

Discover the culinary journey of Chef Patience Makaza, a renowned Zimbabwean chef. From humble beginnings to international acclaim, explore her passion for creating mouthwatering dishes inspired by her African heritage. Delve into Chef Patience’s unique cooking techniques, innovative recipes, and commitment to promoting sustainable and locally sourced ingredients. Uncover the story behind her rise to culinary stardom and be inspired by her dedication to showcasing Zimbabwean cuisine on the global stage. Join Chef Patience Makaza on an unforgettable gastronomic adventure as she continues to leave a flavorful mark on the culinary world.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Tikka Samosa

تکہ سموسہ

اجزآ چکن بریسٹ دو عدد لیموں کا رس دو کھانے