Search

آلو کی ترکاری

Home » Recipes » Urdu Recipes » آلو کی ترکاری
Aloo Ki Tarkari

اجزا

 

  • آلو ایک پاؤ
  • تیل حسب ضرورت
  • ہلدی ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • (لال مرچ ایک چوتھائی چائے کا چمچ (پسی ہوئی
  • (دھنیا ایک چوتھائی چائے کا چمچ (پسا ہوا
  • کلونجی ایک چوتھائی چائے کا چمچ
  • ثابت لال مرچ چار عدد

ترکیب

 

  • پہلے آلوؤں کو پانی میں اُبال کر الگ رکھ دیں۔
  • اب ایک پین میں تیل گرم کرکے اس میں ہلدی، پسی لال مرچ، پسا دھنیا اور کلونجی ڈال کر بھون لیں۔
  • پھر اس میں ڈیڑھ کپ پانی شامل کرکے ایک اُبال آنے تک پکا لیں۔
  • اس کے بعد آلوؤں کو ہاتھ سے کچل کر اس میں شامل کریں اور پکا کر الگ رکھ دیں۔
  • اب اس پر ثابت لال مرچ کا تڑکا لگائیں اور نکال کر سرو کریں۔

 

 

You May Like

Chef Huang’s Biography

Discover the captivating journey of Chef Huang, a culinary maestro known for his exquisite flavors and visionary creations. From humble beginnings to international acclaim, delve into the life of this culinary virtuoso, as he orchestrates a symphony of tastes that leave a lasting impression. Explore Chef Huang’s culinary philosophy, his signature dishes, and the secrets behind his gastronomic masterpieces. Immerse yourself in the remarkable story of a chef who has redefined the boundaries of taste, and prepare to embark on a tantalizing culinary adventure like no other.

1565595187 hqdefault

Dry Fruit Ghugra

Tea Time recipes with Rakesh Sethi on Food Food http://www.facebook.com/ChefSanjeevKapoor

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Chicken Roast

چکن روسٹ

اجزا   چکن ایک عدد ﴿کھال والی ووسٹر ساس چار