Christmas Jelly Slice کرسمس جیلی سلائس Recipe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

اجزاء

  • (پلین میٹھے بسکٹ ایک پیکٹ یا دو کپ (توڑے ہوئے
  • (مکھن چھ اونس (پگھلا ہوا
  • سویٹ کنڈینسڈ ملک چار سو گرام
  • جیلاٹن ایک کھانے کا اور ایک چائے کا چمچ
  • رس بھری جیلی ایک پیکٹ
  • پانی حسب ضرورت

ترکیب

  1. ایک سولہ بائی چھبیس بائی تین سینٹی میٹرٹرے کو مکھن کے ساتھ گریس کرلیں۔
  2. ایک پیالے میں مکھن اور بسکٹس کو مکس کرلیں۔
  3. اب اس بسکٹ والے مکسچر کو گریس کی ہوئی ٹرے پر پھیلا دیں اور تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
  4. جیلاٹن کو آدھا کپ گرم پانی میں مکس کرلیں۔
  5. اب پیالے میں جیلاٹن مکسچر کو کنڈینسڈ ملک کے ساتھ مکس کرلیں۔
  6. اب اسے فریج میں رکھے ہوئے بسکٹ والے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں یہاں تک کہ مکسچر سیٹ ہوجائے۔
  7. اب جیلی کو ڈیڑھ کپ پانی میں مکس کرلیں اور اسے بھی فریج میں رکھے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس فریج میں رکھ دیں۔
  8. اب چھری کی مدد سے اسکوائر سلائس میں کاٹ لیں۔
  9. کوشش کریں کہ ایک ہی دفعہ میں سلائس کاٹ لیں تاکہ جیلی کی شیپ خراب نہ ہو۔
Strawberry Trifle

Strawberry Trifle Recipe

Prepare pudding with milk according to package directions. Layer half cake pieces, half  pudding, half  bananas, half strawberries and half the whipped topping in a trifle bowl or other glass serving dish. Repeat layers. Cover and chill in refrigerator 4 hours before serving.

Cookie bowls

Cookie Bowls Recipe

Preheat oven to 190C/ 170C fan forced. Turn over an 80ml (1⁄3 cup) muffin pan or a mini doughnut pan and lightly grease the underside of the pan with olive oil spray.

Coconut Macaroons

Coconut Macaroons Recipe

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line cookie sheets with parchment paper or aluminum foil. In a large bowl, stir together the flour, coconut and salt.

Mughlai Kebab Recipe

Mughlai Kebab Recipe

Ingredients 500 gm Chicken mince 125 gm gram lentils boiled 50 gm almonds boiled 50 gm pistachios boiled 1 tbsp cumin seeds crushed 1 tbsp coriander seeds crushed 1 tbsp red pepper crushed 4-5 Garlic cloves 2 inch piece of Ginger 1 Onion 1/2 teaspoon nutmeg and mace powder National 1 tsp turmeric

Sanja | Sanjeev Kapoor Khazana

A spicy version of upma using semolina made very commonly in Maharashtrian homes. SANJA Ingredients 1 cup semolina 2 tablespoons oil ½ teaspoon mustard seeds