Arabian Mandi Recipe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

مندی مصالحہ کے اجزاء
سوکھا دھنیا 10 گرام
زیرہ 10گرام
کالی مرچ 5 گرام
بادیان کے پھول 5 گرام
سبز ایلایچی 5 گرام
دارچینی 5 گرام
بڑی یلایچی 5 گرام
سونفٍٍ 5 گرام

مندی چکن مصالحہ کے اجزاء
مندی مصالحہ 2 کھانے کے چمچ
K&N’s Whole Chicken 1 عدد
نمک حسبِ ذائقہ
سرکہ 2 کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کے چمچ
کُٹی لال مرچ 2 کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 2 کھانے کے چمچ
گرم پانیٍ ٍٍٍٍٍ 3 لیٹر

مندی رائس کے اجزاء
چاول 500 گرام
K&N’s Stock 2 عدد
کھانے کا تیل 4 کھانے کے چمچ
پیاز (چوپ) 2 عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1 کھانے کے چمچ
کشمش 20گرام
کاجو 25 گرام
ہری مرچ 3عدد
نمک حسبِ ذائقہ
زیرہ 1 کھانے کا چمچ
پانی 0.5 لیٹر
پیلا رنگ 1چائے کا چمچ
کوئلہ 1عدد

  • مندی مصالحہ کی ترکیب
  • سوکھا دھنیا،زیرہ،کالی مرچ،بادیان کے پھول،سبز ایلایچی،دارچینی،بڑی یلایچی،سونفٍٍ ان تمام اجزء کو گرائنڈر میں ڈال کر اچھی طرح گرائینڈ کر لیں۔
  • مندی مصالحہ تیار ہے۔
  • مندی چکن مصالحہ کی ترکیب
  • ایک برتن لیں اس میں مندی مصالحہ، نمک ، سرکہ، لال مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، کُٹی ہوئی لال مرچ، لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
  • اب یک برتن میں ثابت مرغی لیں اس میں تیار کیا ہوا مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مرغی پر لگا لیں او ر 2-3 گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔
  • اب اس مرغی کو 35-40 منٹ سٹیمر میں سٹیم کر لیں۔
  • مندی چاول کی ترکیب
  • ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں۔
  • اب اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، کشمش، کاجو، ہری مرچ، نمک، زیرہ ڈال کر فرائی کر لیں۔
  • اب اس میں پانی اور K&N’s Stock ڈال کر تھوڑی دیر کے لیے پکا لیں۔
  • اب اس میں بھیگے ہوئے چاول ڈال دیں اور تھوڑا پانی رہ جانے تک پکالیں۔
  • اب اس میں پیلا رنگ ڈال کر 10منٹ کے لیے دم دیں۔
  • اب اس پر تیار کیا ہوا چکن رکھ دیں اور اس میں یلومونیم فوئل کی کٹوری رکھ دیں اس میں جلتا ہوا کوئلہ رکھ دیں۔
  • اب اس کوئلہ پر تھوڑا سا کھانے کا تیل ڈال کر دو سے تین منٹ تک ڈھک دیں۔
  • آپکا مزے دار چکن مندی تیار ہے۔

پکانے کا وقت :

45 Minutes

افراد :

6-8 persons

Chinese Chicken Noodles

Chinese Noodle Chicken Recipe

In a large skillet brown chicken in oil, stirring constantly until juices run clear. Add the onion, broccoli, carrots and peas. Cover skillet and steam for 2 minutes.

Moussaka

Greek Moussaka Recipe

Heat butter and oil. Now fry onion for 2-3 minutes, remove and keep aside. In the same butter and oil fry brinjal slices, remove and keep aside. Then fry potatoes till tender, remove and keep aside.

ppizza bomb

Pizza Bomb Recipe

First of all, add maida in a bowl. Also add salt, oregano, Italia olive oil, water & mix them and keep this mixture aside by covering it for two hours. Next, take prepared dough. Make small round balls.

Lacha kabab

Lacha Kabab Recipe

Boil undercut botis with 4 cups of water, ginger garlic paste, green chilies grinned, whole button red chilies, white cumin whole and salt, cook till botis tender and water dries completely, cool and chopperise.

maqlooba

Maqlooba Recipe

Wash and clean rice and soak it for 2 hours. Boil the rice and drain the water. Now take water, ginger garlic paste, onions, black pepper, turmeric powder, all spice powder, paprika powder, cinnamon sticks, mutton and some salt in a pan and boil it till the stock and mutton separates

sphagetti

Rainbow Sphagetti Recipe

Place 2 tbsp water into each ziplock back (used 6 for 6 different colors). Add half tsp of food color to each bag. Divide the italia spaghetti equally into the 6 different bags. Shake until they are coated in their colors. Remove each sphagetti individually from ziplock bag

Emotions are running high in the Glass House

SUBSCRIBE TO THE NEW HELL’S KITCHEN CHANNEL: https://www.youtube.com/channel/UCt1fxPc6KaOeMxdhtUcEEEA Gordon looks to tackle the hygiene … gordon ramsay,kitchen nightmares,ramsay’s kitchen nightmares,restaurant,food and drink,channel 4,ramsey,chef,chef ramsay