Search

Christmas Jelly Slice

Home » Written Recipes » Recipes » Desserts » Christmas Jelly Slice
Christmas Jelly Slice کرسمس جیلی سلائس

اجزاء

  • (پلین میٹھے بسکٹ ایک پیکٹ یا دو کپ (توڑے ہوئے
  • (مکھن چھ اونس (پگھلا ہوا
  • سویٹ کنڈینسڈ ملک چار سو گرام
  • جیلاٹن ایک کھانے کا اور ایک چائے کا چمچ
  • رس بھری جیلی ایک پیکٹ
  • پانی حسب ضرورت

ترکیب

  1. ایک سولہ بائی چھبیس بائی تین سینٹی میٹرٹرے کو مکھن کے ساتھ گریس کرلیں۔
  2. ایک پیالے میں مکھن اور بسکٹس کو مکس کرلیں۔
  3. اب اس بسکٹ والے مکسچر کو گریس کی ہوئی ٹرے پر پھیلا دیں اور تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
  4. جیلاٹن کو آدھا کپ گرم پانی میں مکس کرلیں۔
  5. اب پیالے میں جیلاٹن مکسچر کو کنڈینسڈ ملک کے ساتھ مکس کرلیں۔
  6. اب اسے فریج میں رکھے ہوئے بسکٹ والے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس تیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں یہاں تک کہ مکسچر سیٹ ہوجائے۔
  7. اب جیلی کو ڈیڑھ کپ پانی میں مکس کرلیں اور اسے بھی فریج میں رکھے مکسچر پر ڈال دیں اور واپس فریج میں رکھ دیں۔
  8. اب چھری کی مدد سے اسکوائر سلائس میں کاٹ لیں۔
  9. کوشش کریں کہ ایک ہی دفعہ میں سلائس کاٹ لیں تاکہ جیلی کی شیپ خراب نہ ہو۔

You May Like

kitchari 1

Khitchari

Combine water, basmati rice, split mung beans, ginger, coriander, oregano, garlic, cumin and fennel seeds in a saucepan. Bring to a boil and reduce heat to medium-low.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

strawberry

Strawberry Kheer Recipe

In a cooking pot, add ,milk, rice, cardamom, pistachio, almonds, cashews, cold water and boil it. Next, add sugar and cook it for 35-40 minutes on medium flame.

Egg Paratha

Egg Paratha

Ingredients Flour dough for 2 parathas Eggs 2 Onion 1

strawberry

Strawberry Kheer Recipe

In a cooking pot, add ,milk, rice, cardamom, pistachio, almonds, cashews, cold water and boil it. Next, add sugar and cook it for 35-40 minutes on medium flame.

Citrus Baked Fish

Citrus Baked Fish Recipe

Pre-heat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a baking dish lightly with cooking spray. Place salmon fillets in the baking dish. Mix lemon juice, orange juice, lime juice, butter, parsley, paprika, salt, and pepper together until well blended.