سالم مچھلی باربی کیو

Home » Recipes » Urdu Recipes » سالم مچھلی باربی کیو
Whole Fish Barbequed

اجزا

 

  • سالم مچھلی دو سے ڈھائی کلو
  • سفید سرکہ آدھا کپ
  • ادرک پیسٹ دوکھانے کے چمچ
  • لہسن پیسٹ دوکھانے کے چمچ
  • مسٹرڈ پیسٹ دوکھانے کے چمچ
  • پیپریکا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • سویا ساس دوکھانے کے چمچ
  • نمک حسب ذائقہ
  • ہری مرچ پیسٹ تین کھانے کے چمچ
  • تیل آدھا کپ
  • ہری مرچ دو عدد
  • فریش بیزل چھ سے آٹھ عدد
  • شملہ مرچ ایک عدد
  • پیاز ایک عدد
  • ٹماٹر دو عدد
  • بیزل کے پتے تین سے چار عدد

ترکیب

 

  • ایک باؤل میں سفید سرکہ،ادرک لہسن پیسٹ، مسٹرڈ پیسٹ،پیپریکا پاؤڈر،سویا ساس،ہری مرچ پیسٹ،نمک اور تیل اچھی طرح مکس کریں۔
  • ہری مرچ کو لمبائی میں کاٹ کے بیج نکال دیں۔
  • شملہ مرچ،ٹماٹر اور پیاز کو درمیانہ سائز میں کاٹ لیں۔ایک باؤل میں سبزیاں ڈال لیں اور تھوڑا سا مکس مصالحہ ان میں ڈال کے مکس کریں۔
  • مچھلی کو دونوں طرف تر چھے کٹ لگائیں اور مصالحہ اوپر لگائیں۔
  • اب مچھلی کو فوئل میں رکھیں جو مصالحہ بچ گیا ہو وہ بھی اوپر ڈال دیں۔
  • مچھلی کے اوپر اور نیچے سبزیاں رکھ دیں اور اسے اچھی طرح فوئل میں لپیٹ دیں۔
  • اب اس کو گرل پر دس سے پندرہ منٹ کیلئے رکھ دیں۔
  • جب مچھلی اسی فیصد پک جائے تو فوئل کو کھول کر اس میں بیزل کے پتے ڈال کر دوبارہ بند کرلیں اور دو منٹ تک پکائیں۔
  • پلیٹر کو سلاد کے پتے، لیموں،کھیرا اور ٹماٹر سے سجائیں سالم مچھلی رکھ کے پیش کریں۔
  • اوون میں بنانے کیلئے 200 ہیٹ پر بیک کرلیں۔

 

 

You May Like

Chef Datuk Redzuawan Ismail (Chef Wan’s real name) Biography (Malaysia)

Discover the extraordinary journey of Chef Datuk Redzuawan Ismail, popularly known as Chef Wan, in this captivating biography. Explore the life of Malaysia’s renowned culinary maestro as he rises to fame, showcasing his immense talent, vibrant personality, and relentless pursuit of culinary excellence. Uncover the secrets behind Chef Wan’s delectable creations, his remarkable contributions to Malaysian cuisine, and his unwavering commitment to preserving culinary heritage. Immerse yourself in the rich tapestry of Chef Wan’s life, filled with passion, innovation, and a true love for food. Join us on this culinary adventure and be inspired by the remarkable legacy of Chef Wan.

1564932113 maxresdefault

Pineapple Jam recipe by Tarla Dalal

Recipe Link :https: https://www.tarladalal.com/Pineapple-Jam-39718r ———————————————————————————————————– Tarla … source

10 Best Breakfast Places in Ghent (Belgium)

Discover the top 10 breakfast places in Ghent, Belgium, where delectable flavors meet cozy ambiance. Indulge in a delightful morning meal at these renowned eateries, offering a range of scrumptious dishes that will satisfy your taste buds and start your day off right. From traditional Belgian fare to international culinary delights, these breakfast spots in Ghent guarantee a memorable gastronomic experience. Plan your next breakfast adventure and explore the vibrant flavors of Ghent’s breakfast scene.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

pms juice

P.A.M. Juice

Blend pineapple, apples, mint leaves, and lime juice together in a blender until smooth. Add water, if desired, or strain to reach desired consistency.