Search

پھل اور چنا چاٹ

Home » Recipes » Urdu Recipes » پھل اور چنا چاٹ
9fd591b8037d395f7bb690e5b3737434

اجزآ

  • چنے (اُبلے ہوئے) ایک چھوٹا کپ
  • کیلے چار عدد
  • خوبانی سات عدد
  • سیب ایک عدد
  • انگور ایک پاؤ
  • نمک حسب ذائقہ
  • چاٹ مصالحہ حسب ضرورت
  • سنگترے کا جوس ایک کپ
  • ناشپاتی ایک عدد

ترکیب

  1. تمام پھلوں کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
  2. ایک پیالے میں پھلوں، چنے، نمک اور چاٹ مصالحہ کو ڈال کر مکس کرلیں۔
  3. پھر اوپر سنگترے کا جوس ڈالیں۔
  4. سنگترے کے چھلکے کو پتے کی شکل میں کاٹ کر درمیان میں ایک کَٹ لگائیں۔
  5. اب ایک یا دو پتوں کو اسٹک کی مدد سے پیالے کے کناروں پر لگا کر چاٹ سرو کریں۔
  6. نوٹ: پھل اور چنا سلاد کو املی میں مکس کیے ہوئے پیاز سلاد کے ساتھ بھی سرو کیا جاسکتا ہے۔

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Chef Sanjeev Kapoor Biography

Discover the inspiring journey of renowned chef Sanjeev Kapoor. From his humble beginnings to becoming an iconic culinary figure, delve into the life of this master chef. Uncover his culinary secrets, passion for cooking, and global impact. Explore Chef Sanjeev Kapoor’s extraordinary career and innovative recipes that have revolutionized Indian cuisine. Immerse yourself in his world of flavors, as he continues to inspire millions with his expertise and creativity. Get a taste of Chef Sanjeev Kapoor’s culinary legacy in this captivating biography.

cinnamom strips

Fried Cinnamon Strips

Combine sugar, cinnamon and nutmeg in a large resealable plastic bag. Seal and toss to mix. Heat oil in deep-fryer or deep skillet to 375 degrees F (190 degrees C). Fry 4 or 5 tortilla strips for 30 seconds on a side, until golden brown.