ڈیپ فرائیڈ کیلے

Home » Recipes » Urdu Recipes » ڈیپ فرائیڈ کیلے
Deep Fried Bananas

اجزا

 

  • سیلف رائیسنگ فلور ایک کپ (Self rising flour 1 cup)
  • چاول کا آٹا ایک تہائی کپ (Rice flour 1/3 cup)
  • نمک آدھا چائے کا چمچ (Salt ½ tsp)
  • پانی ایک کپ (Water 1 cup)
  • لیموں ایک عدد (Lemon 1)
  • کیلے چھ عدد (Bananas 6)
  • کیسٹر شوگر تین کھانے کے چمچ (Caster sugar 3 tbsp)
  • تیل فرائی کرنے کے لئے (Oil for frying)

ترکیب

  • سیلف رائیسنگ فلور (self rising flour)، چاول کا آٹا اور نمک کو مِکس(mix) کرلیں۔
  • تھوڑا پانی ڈال کر مکسچر (mixture) بنالیں۔
  • پھر اچھی طرح مِکس (mix well) کرکے لیموں شامل کردیں۔
  • ایک پین (pan) میں تیل گرم کرلیں۔
  • کیلے کے چھلکے اتار کر درمیان سے کاٹ(cut)  لیں اور مکسچر(mixture) میں ڈِپ (dip) کرلیں۔
  • پھر تیل میں گولڈن براؤن (golden brown) ہونے تک ڈیپ فرائی (deep fry) کرلیں۔
  • آخر میں کیسٹر شوگر (caster sugar) چھڑکیں اور لیموں کے ساتھ سرو(serve) کریں۔

 

You May Like

Ryan Strachan | Nassau – Bahamas

Discover the captivating world of Ryan Strachan in Nassau, Bahamas. Immerse yourself in breathtaking landscapes, vibrant culture, and remarkable experiences. Ryan Strachan invites you on an unforgettable journey filled with adventure, relaxation, and the true essence of the Bahamas. Explore his expertise and unlock the hidden gems of Nassau with Ryan Strachan as your guide. Start your Bahamas getaway today!

Chef Mohamed Rahal Biography (Algeria)

Discover the culinary journey of Chef Mohamed Rahal, a renowned Algerian chef. From humble beginnings in Algeria to international recognition, explore his passion for creating exquisite dishes that capture the essence of Algerian cuisine. Uncover the secrets behind his unique culinary techniques, innovative recipes, and cultural influences. Join us on a flavorful adventure as we delve into the life and achievements of Chef Mohamed Rahal, a true ambassador of Algerian gastronomy.

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography