پیزا لونی

Home » Recipes » Urdu Recipes » پیزا لونی
Pizza Loni

اجزا

 

  • ٓآٹا دو سو گرام
  • انڈہ ایک عدد
  • خمیر ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • دودھ آدھا کپ
  • نمک حسب ذائقہ
  • فلنگ کے لئے: (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ (کُٹی ہوئی
  • اوریگانو ایک چائے کا چمچ
  • روز میری ایک چائے کا چمچ
  • ٹماٹر کا پیسٹ چار سے پانچ کھانے کے چمچ
  • لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • آئل دو کھانے کے چمچ
  • نمک حسب ذائقہ
  • مرغی کا قیمہ دو سو پچاس گرام
  • (موزریلا چیز آدھا پیکٹ (کدو کش کی ہوئی
  • مکھن دو کھانے کے چمچ
  • (انڈہ ایک عدد (پھینٹا ہوا

ترکیب

 

  • ایک پیالے میں آٹا، نمک، انڈا، خمیر اور دودھ ڈال کر مکس کریں۔
  • گوندھ کر ڈو بنالیں اور ڈھانپ کر ایک طرف رکھ دیں۔
  • پین میں تیل گرم کرلیں اور لہسن کا پیسٹ، اونگانو اور روز میری شامل کرلیں اور کچھ منٹ کے لئے فرائی کریں۔
  • اب اس میں ٹماٹر کا پیسٹ، نمک، کٹی لال مرچ، اور مرغی کا قیمہ ڈال کر پانی خشک ہونے تک اچھی طرح فرائی کریں۔
  • آنچ سے ہٹا لیں اور ایک طرف رکھ دیں۔
  • ڈو کو گول شکل میں رول کرکے کناروں کو پھینٹے ہوئے انڈے سے برش کریں اور پھر درمیان میں مرغی کے قیمے کی فلنگ کریں۔
  • موزریلا چیز سے ٹاپنگ کریں اور سوئس رول کی طرح فولڈ کرکے تہہ بنالیں۔
  • رول کو دو انچ کے سلائسز میں کاٹ لیں۔
  • اب سلائسز کو مکھن سے گریس کئے ہوئے بیکنگ ٹرے میں شامل کریں۔
  • اب ہر سلائس کو مکھن اور پھینٹے ہوئے انڈے کے ساتھ برش کریں۔
  • پھر اسے ایک سو نوے ڈگری سینٹی گریڈ پر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے بیک کرلیں۔
  • اوون سے نکال کر گرم گرم سرو کریں۔

 

 

You May Like

Chef Sau del Rosario Biography (Philippines)

Discover the culinary journey of Chef Sau del Rosario, an acclaimed Filipino chef with a passion for creating gastronomic delights. From his humble beginnings to becoming a renowned culinary icon, Chef Sau’s innovative techniques and dedication to showcasing the rich flavors of the Philippines have earned him widespread acclaim. Explore his inspiring story, culinary achievements, and profound influence on Filipino cuisine in this captivating biography. Join us on a mouthwatering adventure as we unravel the life and culinary legacy of Chef Sau del Rosario, a true master of flavors.

SquareFit 20191010 16495327 4

Mutton Akni

Mutton Akni Recipe Ingredients: Mutton half kg Rice 300g Italaya

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

meyer lemon cupcakes

چکن کپ کیک

اجزآ بریڈ سلائسز بارہ عدد مکھن چار کھانے کے چمچے

10 Best Pizza Places in Faisalabad

Craving delicious pizza in Faisalabad? Discover the top 10 pizza places that will satisfy your taste buds! From traditional to gourmet, these eateries offer a variety of mouthwatering pizzas crafted with fresh ingredients and delightful flavors. Don’t miss out on the ultimate pizza experience in Faisalabad. Explore now!

IMG 20190511 231030 020

Papri Chaat

Once again I found myself drawn towards the road side

1565536831 hqdefault

Handvo

A popular Gujarati snack made with fermented dal and rice,tempered