Search

لال آلو

Home » Recipes » Urdu Recipes » لال آلو
Red Potato

اجزا

 

  • (آلو ایک کلو (چھوٹے اور اُبلے ہوئے
  • کشمیری لال مرچ دس عدد
  • املی کا گودا ایک کپ
  • (دھنیا ایک کھانے کا چمچ (بھنا اور پسا ہوا
  • (زیرہ ایک چائے کا چمچ (بھنا اور پسا ہوا
  • نمک ڈیڑھ چائے کا چمچ
  • چاٹ مصالحہ ایک کھانے کا چمچ
  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
  • چینی ایک کھانے کا چمچ
  • تیل آدھا کپ
  • کڑی پتے پچیس عدد
  • ہرا دھنیا گارنش کے لئے

ترکیب

 

  • کشمیری لال مرچ کو گرائینڈر میں ڈال کر پیسٹ بنالیں۔
  • ساتھ میں املی کا گودا، دھنیا، زیرہ، نمک، چینی، چاٹ مصالحہ اور ادرک لہسن کا پیسٹ شامل کرکے مکس کر لیں۔
  • اب تیل گرم کرکے اس میں کڑی پتوں کو کشمیری مرچ والے مکسچر کے ساتھ ڈال کر اچھی طرح فرائی کریں، یہاں تک کہ تیل اوپر آجائے۔
  • پھر اس میں آلو ڈال کر دس منٹ کے لیے پکالیں۔
  • آخر میں کٹے ہرے دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

 

 

You May Like

Latest Recipes

Top 10

Chefs Biography

Goat’s cheese & caramelised onion frittata with a lemony green salad

فریٹاٹا

اجزا   تیل ایک کھانے کے چمچ (مشروم ایک کپ

10 Best Breakfast Places in Dammam (Saudi Arabia)

Discover the top 10 breakfast places in Dammam, Saudi Arabia, serving delectable morning delights. Indulge in a flavorful breakfast spread, ranging from traditional Arabic dishes to international favorites. Start your day right at these must-visit breakfast spots in Dammam.

Chef Charity Kasonde Biography (Zambia)

Discover the culinary journey of Chef Charity Kasonde, a renowned chef from Zambia. Learn about her passion for creating delectable dishes, her culinary expertise, and her impact on the food industry. Explore Chef Charity’s fascinating life story and her dedication to promoting Zambian cuisine. Dive into her achievements, unique cooking style, and her role as a culinary ambassador. Immerse yourself in the world of flavors as you delve into Chef Charity Kasonde’s remarkable biography.